Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

Отговорността на младите пациенти – за по-светло бъдеще



„Отговорността на младите пациенти – за по-светло бъдеще” е естествено продължение на успешно реализирания през 2011 г. проект „Млади пациенти за по-светло бъдеще” и показва устойчивостта на постигнатите резултати.
По време на събитието, което представлява заключителния етап на проекта, бе представена официално и младежката организация на Национална пациентска организация (НПО), както и ръководните и органи, избрани по време на II-ра Национална младежка среща, проведена във Велинград.
Участие в нея взеха млади хора с увреждания от различни градове на България, доброволци към пациентски организации, представители на съсловните организации и доайени на пациентското движение.
Първите два дни на срещата бяха посветени на лекции, дискусии и ролеви игри, които представиха по достъпен начин механизмите за партньорство между институциите в сферата на здравеопазването и пациентските организации, добрите практики и личния опит на младите пациенти, възможностите за креативност и реализиране на младежки политики в областта на здравеопазването при кандидатстване по европейски проекти.
В последния ден бе проведено Общо събрание на младежката организация, което избра Управителен и Контролен съвет и набеляза и първите инициативи на НПО – Клон Младежки.

Като краен резултат от проектните дейности е изготвен и Наръчник за по-добра комуникация между младите пациенти и системата на здравеопазването, който ще се разпространи безплатно сред младежи от цялата страна.
Всеки, които желае да го има, може да го получи от офиса на НПО или от регионалните структури на Сдружението (адресите са публикувани на сайта на НПО – www.npo.bg).
Наръчникът ще бъде публикуван и в електронен вариант и на онлайн платформата на НПО – клон Младежки и ще бъде достъпен за регистрираните потребители на сайта.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар