Translate

вторник, 11 декември 2012 г.

Наградата „Малкият принц” е за добротворчеството на „Рефан"



В днешното прекалено материализирано общество, думата добротворчество звучи като стара благородническа титла, която малцина са достойни да притежават.
Един от тях е Ангел Попов, президент на козметичната компания „Рефан България", чиито жестове на благотворителност са десетки, но не ярко афиширани и не задължително осветени от светлините на прожекторите.
На първото издание на наградите „Малкият принц" за принос към подобряване живота на децата с аутизъм в България,  Попов получи приза „Най-верен дарител", връчен от г-жа Владислава Цолова , основен двигател на организацията на събитието и майка на дете с аутизъм. Прекрасната инициатива за учредяване на наградите „Малкият принц" е вдъхновена от сдружение „Тацитус" и фондация „Стъпка за невидимите деца на България", обединени във фондация „Фонд за терапии".
Събитието се проведе в началото на месеца в София, под чудесното мото: „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите..." и
 бе уважено от социалният министър Тотю Младенов, министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, омбудсмана на държавата Константин Пенчев, зам. министър на образованието Милена Дамянова, дипломати и народни представители.
Отличието „Най-верен дарител", с което бе удостоен президентът на „Рефан България" се присъжда на личност или организация, която помага с дарения дългосрочно, постоянно и винаги откликва при нужда.
През 2011 г.  той беше избран единодушно от Пловдивска община за благодетел No 1 и получи годишната награда за благотворителност „Димитър Кудоглу". Само за една година  Попов подкрепи много социални, културни и здравни инициа­тиви. За щедрите му дарителски жестове пловдивският отбор „Локомотив" го номинира за „Меценат на 2011 година" и му връчи почетен плакет за подпомагане на младежта и спорта.
Над 100 са дарителските инициативи, с които е подкрепил тежко болни и хора в неравностойно положение, както и редица спортни и обществени изяви. Най-ценният му дарителски жест беше цялостната реконструкция на детското интензивно отделение във ВМИ-Пловдив, където поемат първата си глътка въздух стотици новородени.

Публикацията е изготвена с материали на Рефан ООД

Няма коментари:

Публикуване на коментар