Translate

петък, 21 декември 2012 г.

От Българска медицинска хомеопатична организация апелират "Не се доверявайте на самозвани хомеопати без медицинско образование"

Според представители на Българска медицинска хомеопатична организация  тези,  които практикуват, без да имат медицинско образование и претендират, че могат да лекуват заболявания като СПИН, туберколоза или рак, рискуват живота на хората, които са им се доверили.
От изключителна важност е пациентите да се информират дали лекарят има съответната диплома по клинична хомеопатия и какви са отзивите за него.
Според д-р Слави Филчев, завеждащ детското отделение на 5-та градска болница и член на организацията с хомеопатия може да се лекува всичко, но тя е ефикасна само при определени заболявания. А онкозаболявания, СПИН и тежки неврологични страдания могат само да се облекчават с хомеопатия. Ефикасно могат да се лекуват болести на дихателните пътища особено при децата.
От Българската медицинска хомеопатична организация посочиха, че масовото предписване на антибиотични лекарства от много медици също е опасно за здравето на пациентите и трябва да се случва единствено като крайна мярка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар