Translate

неделя, 16 декември 2012 г.

Тютюнопушенето може да се промъкне през Закона за туризма



20 хил.лв. ще е  глобата за  собственик на ресторант, ако позволи в салона за пушачи да има дете. Същата глоба ще отнасят и, ако цигареният дим влиза в зоната за непушачите. 
Това  наказание е предвидено в предложения за промени в Закона за туризма, на Диан Червенкондев, зам. председател на икономическата комисия в парламента, с които да се върне старият режим на пушене в заведенията с отделни помещения.
„Ние гарантираме максимална защита на непушачите. Разделението ще се спазва стриктно, защото предлагаме 10 бона глоба при първо провинение и 20 бона - при второ, както и затваряне на обекта, ако собственикът допуска деца под 18-годишна възраст в залите за пушене или пък клиенти с цигара да влизат в зоните без тютюнев дим", мотивира се депутатът от ГЕРБ.

Очаква се промените да бъдат записани в преходните и заключителните разпоредби в Закона за туризма, които пък ще доведат до промяна и в  Закона за здравето.
Дебатите в икономическата комисия завършиха с отлагане по искане на здравния министър Десислава Атанасова, която бе извикана  по спешност в здравната комисия.

Текстовете за отмяна на забраната за пушене в Закона за туризма обаче ще се гледат на извънредно заседание на икономическата комисия следващата седмица.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар