Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

Баджанаците като раздвоение на личността


"Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", рекъл Бойко Борисов пред едно столично радио. Под пазене здравето на хората премиер-министърът разбирал да се забрани на хората да пушат на обществени места. Лошо няма, ама това правителство свикна да ни управлява с декрети, също като по времето на другаря Ленин. Защото, според кабинета, именно пушенето, а не финансовото торпилиране на Националната здравноосигурителна каса заплашва здравето на народа. Веднага след Бойко Борисов с мръсен жест захвърлили цигарите още ред министри, областни управители, градски началници от ГЕРБ и редови такива. Даже това направили от женската и младежката секция на същата партия, като оставили другите политически сили да се червят пред изстрадалия български избирател.




Ха сега, де!!!




Нищо, че от Българския лекарски съюз посочват много примери от онкологията, коремната хирургия, урологията, ортопедията и други специалности, където лечението на тежки заболявания и придружаващите ги усложнения и странични ефекти е силно затруднено заради недофинансираните клинични пътеки... Да не говорим за общата каша в здравеопазването и стотиците лекари, които напускат България и дирят препитание в чужбина. Въобще темата с пушенето доказа още веднъж, че Бойко Борисов има раздвоение на личността. Или още по-лошо - управляват ни двама Б.Б. Единият ходи при ресторантьорите и обещава да има шансове и за пушачите да пият по една ракия, а другият ходи по радиата и вика: "Никакви такива, моля ви се! Никакви цигари повече, даже и пури никакви, ето вижте мене - аз пура вече не кусвам, макар сума народ да ми предлага!" И щял да си хвърли оставката. Къде ще я хвърли и кой от двамата ще я хвърли - това е въпросът, както е казал Винету на терасата в двореца Елсинор. Трябва Цецо Цветанов да я провери тая работа, зер това касае държавната сигурност, макар и той да изразил съжаление, че няма как да се следят на сто процента милиони хора. Щото, представете си, единият Бойко отива в Брюксел и казва: "Тук се слуша мойта воля! Ще се говори веке на български!", а другият Бойко се върти в кулоарите на същия този Брюксел и продава на достъпни цени руско-български правописен речник. Ще настане криза и кой ще я оправя тази криза не е ясно при това раздвоение на личността. Дянков, както видяхме, не става, той сега стяга втори мандат (тука вече раздвоението говори за патологични изменения!). Да не говорим за Плевнелиев, който пък показва разстройство на личността и все за някакво вето говори, да ме прощава Господ, щото вето на небето няма. Въобще ГЕРБ се тресе от проблеми на личността и как ще се оправя умът ми не стига.
Но, не бойте се деца!
Всичко, което сега мозъчният тръст на ГЕРБ мисли, е свързано със следващите избори. Майната му на следващото поколение, важното е нас да ни преизберат още веднъж, пък ако стане - още веднъж, зер родата е голяма... И пак раздвоение! Една видна отвсякъде юристка на Бойковата партия онзи ден се провикнала като един кърсердарин: "Къде бягате бе, хайдути?" към членове на опозицията. Видно женицата, с изящната слава на сумист, се е объркала и е взела някой от опозицията за д-р Лъчезар Иванов, който кандидатства за титлата "доцент" с две чужди публикации. Пак фаталната "двойка". Нещо много взеха да се раздвояват тези хорица. От форумите препоръчаха "сто тояги на голо" като много стара и изключително сериозна рецепта за подобно раздвоение.
Изобщо в правителството се хвалят едни други също като баджанаци. Пък те може и да са "баджанаци" под прикритие. Обладават една и съща идея: кой каквото може да смъкне - това е. Баджанаците в политиката са много опасно явление. Пък в България политиката комай е съставена само от баджанаци. И икономиката. И съдебната система. Да не говоря за полицията, която открай си има двама основни баджанаци - Цецо и Бойко. Борисов още не е излязъл от фуражката на главен секретар на МВР. Стане ли случай, той първи взема думата да обясни какво върши полицията. Е, как какво? Те ги ловят, ония ги пущат... Ония пък са другите баджанаци...
Въобще живеем си в страната на баджанаците. Те също са пример за раздвоението на личността. Както е казал народът: "От баджанаците и мечките се плашат!" Познайте защо!? Защото виждат един и същ манталитет разделен на две, ако пък се вгледат внимателно, ще познаят един и същ манталитет клониран в табиетите на цяла една партия. И ако има изключения, то те са, за да потвърдят правилото. Поне по нашенско е така. За чужбина не знам, не съм ходил. Баджанаците не ме пускат!
Такива работи...


Веселин Стоянов
В."Дума" 



Няма коментари:

Публикуване на коментар