Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

Неврохирурзите в Токуда спасиха 22-годишен мъж с животозастрашаващ тумор в мозъка



След неуспешни опити за лечение у нас и в чужбина, екипът на д-р Славомир Кондов напълно отстрани опасното образувание от ствола на мозъка на младия мъж


Образуванието на ствола на мозъка е било разположено в непосредствена близост с центровете, контролиращи дишането и сърдечната дейност на пациента, поради което младият мъж е търсил спешно неврохирургична помощ.


До постъпването си в МБАЛ "Токуда Болница София" са направени опити за лечението му у нас и в чужбина.

„Хирургичната интервенция беше изключително сложна поради високия оперативен риск.
 С помощта на последното поколение апаратура за невронавигация успяхме изключително прецизно да отстраним целия тумор, без да засегнем жизненоважните центрове в мозъка, които обезпечават дишането и кръвообращението”, подчерта д-р Славомир Кондов, началник на клиниката по Неврохирургия в японската болница, чийто екип проведе продължилата над 6-часа операция.
След хирургичната намеса пациентът директно е настанен в отделението по Неврохирургия без необходимост да бъде превеждан в реанимация поради запазеното му по време на операцията добро общо състояние. Той се възстановява бързо и предстои да бъде изписан .
Аналогичен е случаят, но на чужда гражданка – пациентка от Украйна на 32-години.
 Жената е получила откази да бъде оперирана в Украйна, Русия и Турция, а цената, предлагана от болници в Израел се е оказала непосилна за нея, ето защо се насочила към България и Токуда.

Тя вече е изписана, след като бе успешно оперирана от екипа на д-р Кондов

Няма коментари:

Публикуване на коментар