Translate

сряда, 14 ноември 2012 г.

SPIRIVA®* отбелязва 10 години иновации и постоянна грижа за пациентите, страдащи от ХОББ




Едновременно с ежегодния конгрес на Европейското респираторно общество (ERS 2012), SPIRIVA® (tiotropium) отпразнува и своята 10 годишнина, от представянето си на пазара, което е първото инхалаторно, дългодействащо, антихолинергично поддържащо лечение, за пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).
SPIRIVA® е най-предписваното ХОББ поддържащо лечение в световен мащаб, което се прилага веднъж дневно. 
През изминалите години са направени повече от 175 клинични проучвания, с tiotropium при широк спектър от пациенти с ХОББ, като изследванията са били с продължителност до 4 години.
„Важно е да се отбележи, че от първия пациент с ХОББ, лекуван със SPIRIVA® преди повече от 10 години, до хилядите, на които днес се изписва всеки ден, терапията допринесе значително за научните ни познания за ХОББ и за трайното овладяване на болестта”, заяви проф. Антонио Ансуето, професор по Белодробна медицина и Спешна медицинска помощ в Научния здравен център на Тексаския университет, Сан Антонио, САЩ.
 „Това беше проследено при резултатите от широко-мащабни клинични проучвания, по-специалнo UPLIFT®и  POET-COPD®, които доказват ефикасността на SPIRIVA® в  намаляването на риска от изостряния, подобряване на белодробната функция, намаляването на задуха (диспнея) и повишаване на качеството на живот на пациентите”.


-------
Хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) - е прогресивно, но лечимо заболяване, която с времето ограничава живота на пациентите и е основна причина за смърт и инвалидност в световен мащаб. Симптомите  включват кашлица, отделяне на храчки (слуз) и задух при физическо усилие. Острото им влошаване  т.е. изостряния (понякога наричани белодробни ХОББ пристъпи заради силното им отражение върху здравословното състояние на пациента) възникват често и могат да ограничат способността на пациента да извършва нормалните си ежедневни дейности. 
Според най-новите данни на Световната здравна организация (СЗО) 210 милиона души живеят с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и повече от 3 млн. души са починали от тази болест през 2005 г. т. е.повече отколкото от рак на гърдата и диабет взети заедно. Диспнеята (задух), основният симптом на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), е обикновено постоянна и задълбочаваща се и влияе сериозно на качеството на живот на пациента. В най-тежката си форма, тя дори не позволява на пациента да изпълнява елементарни действия като къпане и обличане.  
 ------
 SPIRIVA® (tiotropium) - Spiriva®, дългодействащ антихолинергичен агент е първото инхалаторно поддържащо лечение, което води до значително и дългосрочно подобрение на дихателната функция при еднократен дневен прием. Spiriva® повлиява положително клиничното протичане на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), като помага да се промени начина, по който пациентите живеят с болестта си. 4,13 Това е и най-широко предписваната терапия при хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) по света. Spiriva® помага на пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) да дишат по-лесно като отваря стеснените дихателни пътища и спомага за това те да останат отворени в продължение на 24 часа. Spiriva® действа чрез въздействие върху доминиращия механизъм на обратимост на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) - холинергичен бронхоспазъм.



Няма коментари:

Публикуване на коментар