Translate

сряда, 14 ноември 2012 г.

Jack Daniel’s представя на българския пазар лимитирана серия уиски във възпоменателната бутилка White Rabbit Saloon



Най-старата регистрирана дестилерия в САЩ прозведе лимитирана серия уиски във възпоменателната бутилка Jack Daniel’s White Rabbit Saloon, за да ознаменува 120-годишнината от създаването на бара на Mr. Jack DanielWhite Rabbit Saloon” в американското градче Линчбърг. Уискито е с 43% алк. съдържание и се предлага вече на българския пазар в 700ml, опаковани в красива картонена кутия.
Не много хора знаят, че освен майстор на уискито, Mr. Jack Daniel е бил и собственик на два бара в гр. Линчбърг, Тенеси. По-известният от тях е White Rabbit Saloon, който, скоро след като отваря врати през 1892 г., става любимо мясо на местните жители, които се събирали там, за да си поприказват над чаша първокласно американско уиски.
Барът имал най-съвременните удобства за времето си - редица от плювалници, които да пазят пода чист и електрически вентилатор на тавана. Но най-важно било, разбира се, че в бара винаги е имало достатъчно наличност от отличното уиски на Mr. Jack.
За нещастие, през 1909 г е въведен Сух режим в щата Тенеси и барът затваря врати.  Интересен факт е, че в гр. Линчбърг, в който все още се произвежда всяка една капка от Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Сухият режим така и не бива отменен и все още забраната за продажба на алкохол важи с пълна сила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар