Translate

вторник, 27 ноември 2012 г.

Първо издание на наградите „Малкият принц“ за принос към подобряване живота на децата с аутизъм в България



 „Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите..."



Сдружение „Тацитус“ и фондация „Стъпка за невидимите деца на България“, обединени във фондация „Фонд за терапии“, за първи път ще връчат наградите „Малкият Принц“ - за принос към подобряване животa на децата с аутизъм в България.

Събитието ще се състои на 3 декември с благотворителното участие на Веско Пантелеев-Ешкенази, смесения хор на Българското национално радио и солисти към него, Весела Нейнски и Венета Нейнскa, Quarto Quartet, Велин Илиев-орган и др. 
Водещи на церемонията по връчване на наградите ще бъдат Део и Михаил Заимов.
 Статуетката на наградите е изработена благотворително от големия български скулптур проф. Иван Славов.

Първото издание на наградите „Малкият принц“ ще отличи личности и организации, които в най-голяма степен са допринесли за подобряване качеството на живот на децата с аутизъм в България.  Те ще бъдат раздадени в шест категории:
Най-верен дарител;
Най-добра дарителска програма;
Най-щедър дарител;
Журналист;
Обществена личност;
Най-добрият приятел на Малкия принц.
------

Наградените ще бъдат избрани от 7 членно жури, съставено от медицински специалисти, педагози, представители на неправителствени организации и обществени личности. Целта на организаторите е наградите да станат ежегоден израз на благодарност към хората, които отварят сърцата си за нашите деца, които намират път към тях и им помагат да се справят с ежедневните предизвикателства. Благодарим на хората, които разбуждат обществото, разрушават стените и изграждат разбиране и толерантност. Благодарим на всички, които са двигател на градивната промяна, в името на едно по-добро, пълноценно и достойно бъдеще за хората с аутизъм и за всички хора в България.
Защо избрахме наименованието „Малкият принц”? Защото и той като децата с аутизъм идва сред нас сам, не разбира нашия свят и се нуждае от приятел, който да го научи на важните неща.” - се казва в обръщението на двете неправителствени организации.
Посланици на добра воля на инициативата за 2012 година са: г-н Цветан Цветанов - Вицепремиер и министър на вътрешните работи на Република България, г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, г-н Коре Янсон - посланик на Кралство Дания в България.  
--------

Във вечерта на наградите ще набират средства за обучение на специалисти от системата на държавното образование по международни програми за работа с децата с аутизъм.
Дарение може да направите и с SMS с текст на латиница DMS AUTISM на номер 17 777 /за абонати на VIVACOM, GLOBUL и M-tel/. Цената на 1 SMS е 1,20лв. с ДДС
 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар