Translate

сряда, 28 ноември 2012 г.

"Да оставим следи"




Два са проектите в рамките на стартиращата национална кампания "Да оставим следи", която се провежда под патронажа на актьорът Христо Мутафчиев. 

Идеята е, чрез благотворителен търг да се набират средства за деца с увреждания и за профилактика на рак на гърдата.  
С част от събраните средства, от "разиграните" 30 фотографии на Велислава Каймаканова-Ножарова, на 3 декември в хотел "Шератон", ще бъдат закупени апарати за физиотерапия на деца с увреждания от дома за медико-социални грижи в Силистра. 
Директорът на дома д-р Таня Стойкова съобщи, че за нуждите на децата са необходими и различни стабилизатори, ултразвуков апарат, проходилки и др., на обща стойност  близо 15 хиляди лева.
Профилактиката на рака на гърдата е най-добрата превенция на заболяването, акцентира Зоя Паунова, изпълнителен директор на "АстраЗенека - България".
Фармацевтичната им компания през последните години е силно ангажирана пряко с осигуряването на безплатни прегледи за рак на гърдата, каза тя.
Според д-р Красимир Катерински, от Специализираната болница за активно лечение по онкология най-много жени, страдащи от рак на гърдата, са диагностицирани в столицата, което се дължи основно на достъпа на пациентите до ранна и качествена диагностика. Той уточни, че в Монтана е отчетена много висока заболеваемост . По думите му все още е тревожно висок броят на новооткритите болни в късен - трети или четвърти - стадий - 57 процента.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар