Translate

събота, 10 ноември 2012 г.

Девет малки промени ще ви направят по-щастлив в живота

1. Започвайте всеки ден с очакване за нещо по-хубаво от вчера
Истина е, че обикновено нещата, в повечето случаи, се случват според очакванията ни. Ето защо, ставайки сутрин от леглото, нека първата ви мисъл е, че в този ден ще ви се случи нещо прекрасно, нещо много по-хубаво от вчера.
2. Винаги  планирайте  приоритетите си за деня
Най-честият източник на стрес за всечи човек е страха, че има твърде много работа за вършене и времето няма да му стигне. Ето защо, за да го избегнете подредете задачите си приоритетно, още от вечерта в главата си,  и започнете с най-важната от тях за деня.
3. Дайте подарък на всеки срещнат в деня си
Не става въпрос за истински, обвит в лъскава хартия. А за вашата усмивка, добрата дума на благодарност или насърчение, жестта на учтивост, или дори просто едното приятелско кимване. Те са много по-ценни повярвайте и от най-скъпия материален подарък.
4. Отклонявайте всякакви разговори за политика
Няма грешна или вярна позиция в разговорите на тази тема или религия примерно, защото всеки, както се казва гледа от собствената си камбанария и изхожда от своите убеждения и възгледи.А това са теми, в които неволно може да засегнете събеседника си и това да помрачи, както неговото така и вашето настроение. А това едва ли си струва в този кратък и забързан живот.
5. Винаги мислете, че хората имат добри намерения спрямо вас
Ако сами отсъждате, че някои със странно поведение имат лоши намерения към вас, то вие само си усложнявате живота. Възприемайте хората винаги, че са добронамерени към вас и винаги подхождайте със същото към тях. Мнителността, подозрителността, клюкарството едва лиса ви необходими. Забравете за тях и не си усложнявайте излишно животът с неща от рода-този казал, онзи рекъл....
6. Яжте нещо качествено и вкусно поне веднъж дневно и то бавно
Много често, в забързаното ежедневие похапваме набързо и на крак нещо от рода на фаст-фууд. Въпреки това, най-малко веднъж на ден яжте нещо наистина вкусно и качествено. Нещо домашно приготвено, но бавна и с удоволствие.Помнете, че водата се яде, а храната се пие-дъвчете всяко залъче поне 36-40 пъти.
7. Съсредоточете се единствено върху това, което вършите в момента
Не се притеснявайте за събитията и обстоятелствата, които са извън вашия контрол и може да променят намеренията ви за деня. В такива случаи се съсредоточете върху настоящата ви задача и се постарайте да я свършите бързо и качествено, без да се разсейвате с компютри или телефони, за да може отново да се върнете към своите поставени цели и задължения.
8. Изключете телевизора, когато работите или учите
Много хора обичат да си пускат телевизора  като фон, докато правят други неща. В повечето случаи той ще ви разсейва и ще пречи на заниманията ви. Освен това силните и агресивни рекламите и почти всички телевизионни предавания целят да  ви накара да се почувствате недоволни от живота си, в резултат на което да купувате повечето от рекламираните неща, за да се справяте с депресията си, в която сами се вкарвате.
9. Завършвайте всеки ден с благодарност
Преди да си легнете, напишете поне едно прекрасно нещо, което ви се е случило през деня или си го помислете кат отправите благодарност за него. То може да бъде нещо малко например като усмивка, приготвено от някой с обич за теб ястие или телефонно позвъняване от някой, който е загрижен за теб. А може да бъде  голяма придобивка или желана покупка. Но каквото и да е то, дори незначително да е бъдете благодарни за този ден, защото той никога няма да се повтори. Бъдете благодарни за слънцето, светлината, топлината, за това, че сте здрави и ви има на този свят...Вярвайте, че утре ще бъде по-добре от днес, за да  се случи ....

Няма коментари:

Публикуване на коментар