Translate

петък, 26 октомври 2012 г.

"Екомеждучасие - Моят зелен град"



Екологичната и образователна инициатива „Моят зелен град”, която в последните пет години обединява хиляди доброволци в грижата за околната среда, вече е целогодишна. В нейните рамки стартира и дългосрочната извънкласна програма за ученици „Екомеждучасие – Моят зелен град“, която ще обхване училища в цялата страна.
Организатори на проявата са системата на Coca-Cola в България в партньорство с образователния портал Академика БГ. Те имат за цел да представи на учениците по увлекателен начин важни факти за опазването на околната среда и водните ресурси, като ги мотивира да се грижат за природата ежедневно.
 В „Екомеждучасието” са включени интерактивни образователни компоненти, както и викторина за участниците с много награди. До края на годината „Екомеждучасие – Моят зелен град“ ще обхване училища в София, Банкя, Търговище и Костинброд, а през следващата година ще продължи и в други градове.
-----
Петото юбилейно издание на инициативата „Моят зелен град” се проведе на 29 септември 2012 г. в София, Банкя и Костинброд. Под мотото „Бъди зелен не само за ден” се обединиха повече от 1 500 доброволци. Те почистиха и облагородиха 8 000 кв. км обща площ, събраха разделно над 900 чувала с отпадъци, боядисаха 150 пейки и засадиха 120 дръвчета. Повече от 700 малки и порaснали любители на природата участваха в 9-те открити класни стаи, което отново показа обществения интерес към опазването на околната среда. Това провокира организаторите да продължат инициативата целогодишно с фокус върху образованието и превенцията, и да покажат на най-малките как да се грижат за природата всеки ден и защо не трябва я замърсяват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар