Translate

четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Планът „какао“ на Нестле


Планът помага на земеделските производители и техните общности, като им осигурява дългосрочна икономическа сигурност и обучение. Нестле работи в тясно сътрудничество с тези, които са въвлечени във всеки етап от веригата за доставки на плана „Какао“, като целта е да се гарантират устойчиви доставки на качествено какао.
До 2013 г. компанията има за цел да набавя до 15% от глобалните си доставки на какао от земеделските производители, които планът обхваща.
За първи път Нестле предоставя над един милион какаови растения на земеделски производители през 2012 г. Тази година компанията е обучила над 21 000 земеделски производители в световен мащаб, което означава 1/10 повече фермери в сравнение с 2011 г. Това включва над 9900 земеделски стопани в Кот д'Ивоар.
До 2015 г. Нестле има за цел да обучи още 24 000 земеделски производители в страната и да раздаде три милиона растения за разсад.

Като част от плана „Какао“ компанията си партнира със Световната фондация за какао в Кот д'Ивоар за изграждане или ремонт на 40 училища в рамките на четири години. Нестле също така ще се съсредоточи и върху обучение на учители, ограмотяване на възрастни и общности програми за повишаване на осведомеността относно детския труд.
За Нестле изграждането на устойчиви доставки означава да се подкрепят общностите, в които компанията развива своята дейност, а образованието е съществена част от този процес.
В рамките на плана „Какао“ бе открито и ново училище в Кранзадугу, село в областта Дуекуе в Моайен Кавайи, Кот д'Ивоар. През октомври 2012 г. още девет училища на Световната федерация за какао ще отворят врати в страната с подкрепата на Нестле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар