Translate

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

AVON дари 100000 лева за безплатни прегледи по повод 10-годишнината на кампания „От любов към живота”



Йорданка Фандъкова, кмет на София,първият и последият посланик на благотворителната кампания - Мария Илиева и Ивет Лалова подкрепиха събитието


AVON България дари 100000 лв. за безплатни прегледи за рак на гърдата на жени в цялата страна, по повод 10 годишнината на кампанията. В рамките на благотворителния базар, през тези години известни личности, лица на кампанията продават продукти от специалната розова серия организиран от козметичната компания.
Вдъхновени от любов към живота вече 10 години заедно дадохме, даваме и ще даваме всичко, за да продължим да променяме нагласите на българската общественост към това заболяване. Важно е хората да бъдат информирани относно рисковете, превенцията и навременното лечение на рака на гърдата, защото открит навреме, той е лечим”, каза Елизабет Коробченко, новият Управляващ директор на AVON България, Албания и Македония.
Резултатите на кампанията от последните десет години бяха обобщени от Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на AVON Дунав, която сподели:
„Горди сме, че през 10-те години, през които провеждаме кампанията „От любов към живота”, получихме подкрепа от над 700 000 души и събрахме средства на стойност над 1 300 000 лв. През изминалата седмица още стотици приятели на кампанията се присъединяват и подкрепят каузата, закупувайки продукт от благотворителната ни розова серия. Благодарим от сърце на всички приятели на кампанията за подкрепата през годините!”.
Събитието събра десетки приятели на кампанията, сред които и Мария Илиева и Ивет Лалова, първи и последен посланик на „От любов към живота” от създаването й насам.
В рамките на кампанията „От любов към живота”, за изминалите десет години освен дарените 1300 000 лв. са осъществени и над 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна. С дарените от AVON България средства е закупена апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, тъй като ракът заболяването е 100 % лечимо, ако бъде открито навреме.
10-годишнитата на кампанията беше отбелязана още и с редица активности, сред които нестандартна инсталация с 400 розови чадъри, разположени над столичния бул. „Витоша”. От 24 октомври до 3 ноември се набират средства за каузата и чрез продажба на продукти от благотворителната розова серия продукти на специален щанд „От любов към живота”. Екипът на AVON България и известни личности, подкрепяли кампанията през годините, продаваха артикули от розовата колекция. Сред тях са Диана Любенова, Елена Петрова, Ива Дойчинова, Белослава, Ива Екимова, Сантра, Криста, Рейчъл Роу, Нели Атанасова, младото семейство Ники и Саня Илиеви, ДесиСлава, Свилен от Остава, Димо от P.I.F., Стефания Колева, Мартина Вачкова и още много други.

-----------
Според официалната статистика на Български национален раков регистър, всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 800 жени. В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар