Translate

петък, 26 октомври 2012 г.

Над 800 чужденци са преминали през МБАЛ Бургас за първото деветмесечие на годината



Това сочи медицинската статистика.
Сред потърсилите помощ чуждестранни граждани най-много са руснаци. Освен почиващите в курортите в Бургаска област, тук има постоянно живеещи руски граждани, които предпочитат услугите на МБАЛ Бургас, когато им се наложи. Те посещават болницата и по няколко пъти.
Най-честите диагнози на туристите през летния сезон са били свързани с травми, получени при ползване на водни атракции – банани, джетове, рикши, велосипеди. На второ място са оплаквания от различни летни вируси.
Бременни чужденки също търсят помощта на гинеколозите в Бургаската болница, през лятото има и две регистрирани раждания.
Лечението на чужденците се поема от техните здравни каси или застрахователни компании. МБАЛ Бургас е включена в каталозите на всички големи застрахователи, а чуждестранните посолства я препоръчват на своите туроператорски фирми като надеждна болница. През пролетта представител на МБАЛ Бургас участва и в Световната конференция на застрахователите от туристическата индустрия. Това бе единствената болница от цялата страна, получила покана за престижния форум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар