Translate

събота, 29 септември 2012 г.

Завърши едно от най-успешните музикални събития на годината Coca-Cola Happy Energy Tour 2012



След Велико Търново и Русе, най-мащабното турне у нас тази година Coca-Cola Happy Energy Tour, организирано от Coca-Cola с медийната подкрепа на радио и телевизия The Voice, продължи националната си обиколка във Варна, Бургас и Пловдив и завърши с четири часов музикален маратон на площад Батенберг.
Турнето премина през шестте български града остави след себе си общо над 90000 щастливи фенове, мечтаещи за още много такива концерти в техния град. Стотици развълнувани късметлии успяха да спечелят пропуски за Happy Energy Circle и да се сдобият с незабравим спомен - снимка с артистите от турнето, а някои от тях дори бяха поканени да се качат в Дъ Рейс и да направят разходка из града си, заедно с артистите.

Десетки хиляди кенчета Coca-Cola бяха изпити по време на концертите, а голяма част от хората получиха и още подаръци – тениски Coca-Cola, татуировки, топки и много усмивки от сцената. Най-ентусиазираните фенове заеха ключови позиции пред сцената на финалното събитие в София още в ранния следобед. Малко преди старта на концерта, море от усмихнати лица препълни площад Батенберг, чак до сградата на Президенството, а към събитието продължаваха да прииждат вълни от нетърпеливи хора, настроени за парти. Happy Energy Circle събра стотици хора, очакващи своя незабравим спомен – снимка с артистите от турнето. Много от тях се забавляваха със специалните атракциони, подготвени от Coca-Cola – батути и платформи за скокове, наподобяващи усещането за скок от сцената в тълпата. Други просто се разхлаждаха със свежа Coca-Cola в изключително приятната и топла септемврийска неделя. Но целият площад тръпнеше в очакване да се впусне с всички сили в над четири часовия музикален маратон, който разби всички рекорди по продължителност.
Още в първите секунди, след силния откриващ сет на DJ Dian Solo от Deep Zone Project, бурни аплодисменти навсякъде предизвика ударното начало с изключително атрактивните танцьори от Студио Millenium Dance Zone. Виртуалният водещ на концерта, известен под името Дъ Капачката, който е душата и гласът на Coca-Cola Happy Energy Tour, забавляваше публиката с весели анонси и симпатична анимация.
Един по един, на сцената започнаха да се появяват най-обичаните български изпълнители, които представяха своите супер актуални хитове от ефира – тийн любимците Touch Down откриха с горещото парче Imma Model, R’n’B дивата Сани Алекса представи новия си сингъл с участието на Бобо - В Този Клуб.
Лора Караджова предизвика взрив от емоции с Оставам Тук, за своята предана тийн публика Богомил изпълни Спри, а Дивна се развихри на сцената с любимия клубен хит И Ти Не Можеш Да Ме Спреш. Истинска истерия предизвика появата на сцена на един от безспорните хитмейкъри в България в момента – Криско. Неговият микс от актуалните Разрешена Любов, На Никой Не Робувам и Почивни дни доведе публиката до пълна еуфория и накара 50 000 души в София да пеят като един.
Вълната от емоции бе директно продължена от Ангел и Моисей и химна на младата публика Кой Ден Станахме, по време на който на сцената се разрази истински бой с възглавници. Най-лятното парче от програмата на Coca-Cola Happy Energy Tour 2012 – Айде На Морето бе мощно подето от цялата публика, докато площадът се изпълни с десетки хиляди ръце, вдигнали високо във въздуха своите светещи телефони.
Любимецът на публиката Рафи и денс формацията Форсайт Крю накара множеството да пее силно, да брои на английски език и да танцува диво новия сензационен танц „гангнам стайл”, който взриви YouTube през последните няколко седмици.
Одобрителните викове на публиката генерираха огромно количество енергия, която на финала на концерта доведе до спукване на двата специални балона, от които над главите на хората се изсипа дъжд от подаръци.
Специалната изненада за софийската публика бяха изпълненията на рок героя Тома и неговата група и на рок колосите D2. Тяхното мощно сценично присъствие бе бурно аплодирано и придружено с атрактивни пироефекти и огньове. Публиката скача до изнемогване на добре познатия рок химн на Тома – Герой и пя мощно песента 100 години, заедно с D2.  
Дългоочакваните денс звезди Алекс Мика и Александра Стан очароваха своята публика и освен супер актуаните хитове Dalinda, Maria, Maria, Mr. Saxobeat и Lemonade впечатлиха феновете си с вокални възможности и интерпретации на различни песни от класиката O Sole Mio до неостаряващия хит на Haddaway – What Is Love.
Голямата звезда на Coca-Cola Happy Energy Tour 2012 Марк Ронсън се качи на сцената малко преди полунощ, за да превърне Площад Батенберг в най-големия клуб на открито в София. Неговият диджей сет не остави равнодушен нито един човек на площада и танците не спряха до последната секунда. Adele, Blur, Beyonce са само част от имената, чиито хитове фигурираха в диджей микса на един от най-популярните и харесвани диджеи и продуценти на Острова.
Финалът на концерта бе отбелязан с излизане на сцената на всички артисти от турнето, които поздравиха публиката. Усмихнати и изтощени до краен предел, хилядите фенове напуснаха площада с усещането, че са преживели нещо уникално и с желание това да им се случва още много пъти.

Само и единствено телевизия The Voice ще излъчи пълен запис на финалния концерт в София. Очаквайте повече информация за датите на излъчване и следете внимателно The Voice!
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар