Translate

неделя, 30 септември 2012 г.

Иде есен-подсилете имунитета си за предстоящата зима с Шуслерови соли!

За да предотвратим вирусните инфекции и  настинките, в предстоящите студени есенни и зимни месеци е добре да подсилим имунна ти система. А каква по-добра терапия за нея има от Шуслеровата? Едва ли някой се съмнява в нея, защото тя е в малки, хомеопатично разредени- безвредни дози, което улеснява организма при усвояването им.

Сол №11-силицея, може да се приема превантивно, от възрастни, бременни и деца, за засилване на имунитета.Тя има и колагенообразуващо действие.
Сол №3-ферум фосфорикум (железен фосфат), е ключова в началния стадий на всички възпалителни заболявания и инфекции. Тя стимулира собствените защитни сили на организма и е ефикасно профилактично средство срещу грип и настинка.
Сол №4-калиум хлоратум (калиев хлорид), е препоръчителна при прогресиращо  остро възпаление -напреднала инфекция с гнойни огнища и отделяне на секрети т.е. при заболявания на лигавицата. Тя се определя като солта на жлезите.Но активно участва и в детоксикацията на организма

 -------
С настъпването на есента  децата тръгват на училище. Някои от тях имат проблеми с концентрацията не само в час, а и в къщи, при подготвяне на уроците и домашните си. Ето защо ОПЛ-хомеопати като щадящо и неагресивно лечение в тези случаи препоръчват и предписват комбинация между солите с номера №5-калиум фосфорикум (калиев фосфат) и №7-магнезиум фосфорикум (магнезиев фосфат).
№5- е утвърдено средство за укрепване и стимулиране на мускулатурата, особено на миокарда. Има укрепващ ефект върху психиката и се прилага като допълнително средство  към психотерапевтични мерки.Прилага се при физическо и ментално изтощение, при слаба памет, депресивни състояния-страх, плач, при умствена натовареност, раздразнителност и др . Тази сол повишава  и издръжливостта в стресови ситуации и преди изпити.
№7- е важно успокоително средство и се прилага  ефективно при спазми, колики и мускулни крампи.Регулира функцията на жлезите и е подходяща при тревожност, безсъние, страх от тъмно и изпити.Подрастващите се нуждаят особено много от този минерал за правилното развитие на скелета и съзъбието им.
За подсилване растежа на детето особено е подходяща сол №2-калциум фосфорикум ( калциев фосфат) - важен градивен елемент на костите.Солта е необходима, както за изграждането на органичната костна структура, така и стимулирането на одонтобластите, които произвеждат дентина на зъбите.При настинки, възпаления и мускулна треска- това е наистина първата помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар