Translate

сряда, 26 септември 2012 г.

Изложба-на Моста на влюбените



на Моста на влюбените на НДК беше открита изложба на картините, спечелили в 21-вото издание на Международния конкурс за детска рисунка на тема „Рисувай на планетата”. Изложбата, организирана от Байер и Програмата на Обединените нации за опазване на околната среда (UNEP), с подкрепата на Столична Община, може да бъде разгледана от жителите и гостите на София до 10-ти октомври.

Над 650,000 момчета и момичета на възраст между 6 и 14 години от цял свят изпратиха своите цветни творби. Темата тази година беше „Зелени общества“ и показва отношението към природата в градовете, горите и океаните. От една страна картините показват красотата и разнообразието на природата, а от друга проблемите в опазването на тази красота – изсичането на горите, пушещите фабрики, боклукът. Детските творби дават и красноречив отговор на въпросите: „Как можем да живеем в хармония с природата” и още „Какво можем да направим, за да сме сигурни, че идните поколения ще опазят различните растителни и животински видове и в бъдеще?”


*Предстои и 22-рото издание на Международния конкурс на тема: “Водата: Извор на живот. Откъде идва?”, което приветства всички деца да се включат.

Условия за участие в конкурса:

-                                 Тема: “Водата: Извор на живот. Откъде идва?”
-                                 Срок за изпращане на картините: до 28-ми февруари 2013 година
-                                 Участници: всички деца на възраст от 6 до 14 години /ненавършени до 5-ти юни 2013/ 
-                                 Картините не трябва да са участвали в друг конкурс
-                                 Формат A4 или A3, позволено е използването на всякакъв вид материали
-                                 На гърба на картините трябва да са изписани имената на участника, полът, датата на раждане, адресът, телефонният номер и и-мейл адресът
-                                 Изпращайте картините на адрес: Байер България ЕООД, ул. Резбарска 5, София 1510, за конкурса „Рисувай за планетата“
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар