Translate

сряда, 25 юли 2012 г.

Ангели за Ади събират дарения в центъра на Бургас

Шатра в центъра на Бургас призовава минувачи да дарят средства в подкрепа на Аделина Коджабашева- 19 годишна бургазлийка, болна от конвентионален остеосарком, която се нуждае от спешна животоспасяваща операция. Инициативата е резултат от общите усилия на младежи между 16 и 25 години, обединили се за благотворителната кауза чрез групата „Ангели за Ади” във фейсбук.
Сред дежурящите край Часовника, където е разположена шатрата, има както приятели на Аделина, така и абсолютно непознати хора, които са съпричастни към болката и. Двайсетината инициатори са разделени  на две смени, за да не оставят пункта нито минута празен. На ентусиазмът им не пречи нито кошмарната жега, нито незаинтересоваността, с която периодично се сблъскват, запознавайки минувачите със случая на Ади.
Двадесет и три годишният Васил Енев, който е и най-приказливият от групата, разказва, че на няколко пъти са ги бъркали с измамници, които събират пари за измислени каузи.  „Ние сме точно срещу общината, дали ако бяхме измамници, щяхме да изберем това място?” риторично пита Васил. За сметка на това се е случило и човек, видимо изпитващ нужда от пари, да даде последните си левчета в касичката, както и тийнейджърка да остави всички пари, които носи в себе си. „Ще бъдем тук десет дена и вярвам, че много хора ще откликнат на нашия призив да помогнат. След ден-два ще започнем да продаваме благотворително и фотографии, които ще ни бъдат дарени от бургаски фотографи. Необходимите за операцията 45 830 евро не са непосилни за набиране и съм убеден, че с обща помощ крайният резултат ще бъде положителен.” допълва още Енев.
Най-малката в предиобедната група в сряда е 16-годишната Гергана от местната гимназия за романски езици. Разказва, че през лятото има много свободно време и щом е разбрала, че може да помогне по някакъв начин на кампанията, не се е поколебала да зареже типично летните щуротии и да се ангажира с акцията по набиране на средства директно от улицата.
Членовете на „Ангели за Ади” са предприели и друга инициатива- за морална подкрепа на болната красавица. Призовават всеки, който има желание, да запише своето видео-послание към Ади и да го изпрати на angelshelpadi@gmail.com. Те се заемат да и го предадат и така да разсеят поне малко болничните дни на Аделина.
„Днешната младеж”, която в последно време само критикуваме, днес стои по 12 часа в най-голямата горещина, за да събере пари за животоспасяващата операция на своята връстничка. Случва се да се озове срещу стени от незаинтересованост, изградени от същите онези, които я критикуват, но не се отказва. Защото младите могат много. И точно днес са избрали да дадат шанс за живот.


Банкова сметка за набиране на средства :

УниКредит Булбанк
BG 90 UNCR 7000 1520 6364 10 BGN
BG 43 UNCR 7000 1520 6364 80 EUR
SWIFT / BIC CODE – UNCRBGSF
титуляр на сметката – АДЕЛИНА ДЕЛЯНОВА КОДЖАБАШЕВА

SMS кампания: DМS ADI на 17 777

Paypal акаунт: fena6969@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар