Translate

понеделник, 9 юли 2012 г.

С шоколад забавяме стареенето



Диетолози и лекари от цял свят твърдят, че естествените антиоксиданти на шоколада участват в увеличението на азотен оксид в кръвта, регулират скоростта на циркулацията на кръвта и намалят риска от инфаркт или инсулт.
Учени от университета в Кеймбридж създадоха уникален по рода си шоколад, който забавя процесът на стареене, удължава еластичността и свежестта на кожата, което според специалистите е пробив в биохимията.
Новият шоколад не само, че запазва и увеличава всички ценни свойства на обикновения черен или млечен шоколад, от който по цвят и вкус не се различава съществено, но от него не се пълнее, пише WordScience.org.
Формулата на сладкото изкушение включва веществото Коко Ликосом (Coco-Lycosome). Благодарение на него само с едно блокче от шоколада може до 20 пъти да се ускори поглъщането на флавонолите, от организма на човека, една от най-ценните съставки в зърната на какаото, поради подмладяващите им свойства.
И така към изключително полезните свойства на шоколада - регулиране циркулацията на кръвта и намаляване опасността от инфаркт и инсулт вече може да прибавим и подмладяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар