Translate

неделя, 1 юли 2012 г.

Съюзът на пивоварите инициира седмица на спорта

Спортът е по-добрият начин децата да пораснат

На 2 юли, от 10.45 часа, в комплекса „Спортна София” в Борисовата градина, София, Съюзът на пивоварите в България ще обяви официалния старт на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. 
С инициативата „Седмица на спорта” – от 2 до 8 юли, която се организира по идея на Съюза на пивоварите, стартира тазгодишното издание на кампанията за превенция експериментирането с алкохол от лица под 18 години. Партньори са Министерство на физическото възпитание и спорта, Дневният консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН–София, Асоциация „Солидарност”. 
В дните от 2 до 8 юли според реда на записване на  желаещите и капацитета на терените, всеки ден от 10 до 13 часа и от 17 до 20 часа безплатно ще могат да се ползват тенис масите, зоната за петанк и едно мултифункционално игрище в комплекса „Спортна София”. На посетителите се предлагат спортни забавления, демо участия, анимация и професионални консултации, подходящи за цялото семейство.  

Главният секретар на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова коментира: „Вярваме, че особено когато тийнейджърите са във ваканция, те трябва да имат привлекателна алтернатива за заниманията си извън дома. Ролята ни като родители, институции и общество е да създадем потребност и научим децата да спортуват. Съюзът на пивоварите като браншова организация, която развива добри практики за корпоративна социална отговорност, ще подпомага този процес.“
Кампанията на Съюза на пивоварите „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” е включена в пакета от ангажименти на индустрията, подкрепящи Европейската стратегия за намаляване вредите от алкохола. От три години в сътрудничество с Дневния консултативен  център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София  и НПО Солидарност Съюзът на пивоварите реализира образователната кампания „Родители, разговаряйте с детето си за алкохола». Тази година инициативата продължава в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта и общински институции. Целта е да се предложат спортни дейности за цялото семейство, като част от подходите за превенция употребата на алкохол от тийнейджъри.



Няма коментари:

Публикуване на коментар