Translate

вторник, 26 юни 2012 г.

С новата технология Ergo Sensor на мониторите на Philips -по-здравословна поза при седене

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, показа първия в света монитор с ErgoSensor, който помага на работещите на бюро да постигнат много по-здравословна поза при седене пред компютъра.

Иновативният модел на Philips с ErgoSensor е първият в света интелигентен дисплей, който може да съветва потребителя как да седи по най-здравословния начин и така да спомогне за намаляване на напрежението в очите и болките във врата и гърба, които често спохождат заетите служители в офисите.
ErgoSensor се грижи за вашата добра кондиция по три начина. Това става с помощта на процесор, свързан към CMOS сензор. Няма нужда от инсталиране на какъвто и да е софтуер на компютъра, тъй като технологията е вградена напълно в монитора. Сложни алгоритми за взаимодействие между човека и околната среда анализират изображенията и извеждат съобщения на екрана. Настройваните от потребителя предупреждения за оптимален комфорт включват:
• Разстояние от екрана: ErgoSensor-ът измерва разстоянието между очите ви и монитора и дава препоръки за коригиране на това разстояние.
• Правилна стойка: ErgoSensor-ът засича ъгъла, под който е наклонена главата ви и предлага съвет за подобряване на стойката, ако тя е неподходяща за по-продължителен период от време. • Подсещания за почивки: ErgoSensor-ът ви напомня да си починете като изчислява времето, което прекарвате, работейки пред екрана.
Грижа за богатството на планетата
Мониторът Philips ErgoSensor работи за по-здрава планета и по-здравословни работни места, чрез използването на екологична технология, която минимизира ефекта върху околната среда. Тук идва мястото на четвъртата функция: след като мониторът може да „усети“ къде седи потребителя, той може лесно да разбере кога той е станал от мястото си. В такъв случай мониторът автоматично затъмнява екрана – например след като потребителя е видял подсещането за почивка и е отишъл за кафе. Тази функция прави монитора изключително енергоефективен. Всъщност, това може да доведе до намаляване на консумацията на енергия до 80%. За спестяването на дори повече енергия потребителят може да използва превключвателя „0 вата“, разположен на гърба на монитора, с който прекъсва захранването от мрежата и намалява в още по-голяма степен ефекта върху околната среда. 
Основната цел на ErgoSensor е да помогне на професионалистите да бъдат още по-продуктивни. Той не само усеща дали потребителят седи правилно пред екрана, но също и анализира това, което се случва на дисплея и през цялото време осигурява подходящото изображение, независимо от приложението, в което работи потребителят. Благодарение на ексклузивната технология SmartImage на Philips, ErgoSensor-ът анализира съдържанието на екрана и настройва характеристиките на дисплея в съответствие с избрания режим (Офис, Изображение, Забавление, Икономия и др.). 
Дисплеят е проектиран да осигури максимален физически комфорт. Philips Smart ErgoBase позволява той да бъде свален надолу, почти на нивото на бюрото, за постигане на по-удобен зрителен ъгъл. Малката височина между масата и рамката е перфектното решение за хора, които използват очила с двуфокусни, трифокусни или прогресивни лещи при работа с компютър. Потребителите могат да настроят ъгъла към собствената си височина. В допълнение, основата осигурява удобен начин да скриете кабелите, за да не създават бъркотия на работното ви място и помага да го запазите подредено и професионално изглеждащо.
TCO Edge
Като много други Philips монитори, Philips ErgoSensor притежава TCO Edge сертификат. Този сертификат се присъжда само на продукти, които надвишават ултра-тежките еко изисквания. Така например TCO стандарта изисква от продуктите, носещи този знак, да използват поне 65% рециклирани пластмаси и минимум опасни материали.
Philips ErgoSensor ще бъде достъпен през юли на българския пазар в по-добрите магазини на препоръчителна крайна цена от 599 лв. с  ДДС. Повече информация за новия ErgoSensor, ще намерите на адрес: http://ergosensormonitor.com/

Технически спецификацииPhilips LCD Monitor с ErgoSensor - 241P4LRYES
Размер на панела
24" (61 см)
Технология на подсветката
W-LED
Оптимална резолюция
1920 x 1080 @ 60 Hz
Ъгли на видимост
170º (H) / 160º (V), @ C/R > 10
Яркост
250 cd/m²
SmartContrast съотношение
20.000.000:1
Стъпка между пикселите
0.276 x 0.276 мм
Брой изобразявани цветове
16.7 милиона
Свързаност
DisplayPort, DVI-D (цифров, HDCP), VGA (аналогов), USB: 4 x USB 2.0
Синхронизиран вход
Separate Sync, Sync on Green
Накланяне на екрана
-5/+20 градуса
Сертификати и разрешителни
Energy Star 5.0, EPEAT Gold, TCO Edge 1.1, TCO 5.2, RoHS – без живак и олово, опаковка без PVC-BFR

 -----

MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD оперира в международен мащаб чрез европейската си централа в Амстердам и локален офис в Прага, който обслужва Източноевропейсия пазар. Чрез мрежата си от локални търговски агенти MMD работи с всички основни ИТ дистрибутори и риселъри в Европа. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.





Няма коментари:

Публикуване на коментар