Translate

сряда, 20 юни 2012 г.

Още шест медицински практики ще получават допълнителни средства за работа в населени места с неблагоприятни условия


Надзорният съвет на НЗОК прие промени в списъка с населените места, определени като центрове на практики с неблагоприятни условия.
Нови шест медицински практики ще бъдат включени в този списък и така броят им ще се увеличи от 1075 на 1081. Те се намират на територията на Враца, Плевен и Сливен.
На други 78 практики в страната ще бъдат увеличени месечните суми за работа в неблагоприятни условия.
Предложението за промяна беше направено от работна група, включваща експерти на НЗОК и БЛС, която анализира сигнали от общопрактикуващи лекари, работещи в такива условия. В тях лекарите изказват своето недоволство от методиката за определяне на месечното им възнаграждение.
Работната група обсъди обобщените данни за броя на населените места, включени в списъка като центрове на практики с неблагоприятни условия, критериите, по които те се определят, месечните суми получавани от лекарите, както и разпределението на тези суми между 28-те районни здравноосигурителни каси (РЗОК) в страната. Направен беше анализ и на разпределението на тези средства през 2012 г. спрямо 2011г.
Искания за промяна в заплащането и промяна в списъка са постъпили от районните здравноосигурителни каси в Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, Смолян, София област и Търговище.

Няма коментари:

Публикуване на коментар