Translate

сряда, 20 юни 2012 г.

МАМА, ТАТКО И АЗ-Нов здравен портал

На 23 юни стартира първият у нас експертен здравен портал МАМА, ТАТКО И АЗ - www.mamatatkoiaz.bg, с фокус майчиното и детско здраве, който е създаден поради нарастващата необходимост от компетентна, качествена и медицински достоверна информация в Интернет, по всички въпроси, свързани със семейното здраве и начин на живот.
Сред основните цели са осигуряване на лесен достъп до водещи медицински специалисти и изграждане на доверие между лекари и пациенти.
Екипът на портала разработва платформа, която ще направи достъпни уникални за България услуги:
-   online записване за преглед при специалист;
-   online женска консултация;
-   online училище за родители;
-  online магазин за стоки и услуги в сферата на майчиното и детското здравеопазване.
Зад портала „Мама, татко и аз“ застават водещи специалисти в областта на ембриологията като Гергана Ингилизова-Пенчева, акушерството и гинекологията като доц.Никола Василев, д-р Анета Начева, д-р Иван Костов и др., неонатологията, педиатрията, психологията  като Валентин Робов, урологията като доц. Красимир Янев и сексологията като доц. Румен Бостанджиев. Екип от изявени лекари е на разположение за виртуални консултации. Всеки пациент може сам да попълни данните си и да оторизира съответния лекар да ги наблюдава, коментира и попълва. Контактът със специалистите е личени конфиденциален и целта му е да послужи като допълнителен съвет, а не да влияе върху отношенията между лекуващия лекар и пациента.  
----
Регистрацията в портала става с изпращане на SMS. С получения в отговор код за достъп заинтересованите ще могат да се консултират безплатно с лекари. Сайтът дава възможност освен конкретен въпрос до медиците да се изпращат и прикачени файлове с изследвания и епикризи. Така младите или бъдещите родители от цялата страна ще могат да получават компетентно мнение от едни от водещите специалисти у нас, без да се налага да плащат или да пътуват до София.
 В края на месеца в семейния портал ще заработи и първото по рода си онлайн радио,безценен помощник в отглеждането на децата и откъдето ще се излъчват приказки, детски песнички и специализирани предавания за родители. Една от първоначалните теми се очаква да бъде за ролята на бащата в кърменето. Според специалистите, в 80% от случаите, в които татковците не се включват ефективно в този процес, майките спират да кърмят пеленачетата си до 6 месец.Идеята за онлайн радиото принадлежи на добре познатия ни от малкия екран журналист-Евелина Павлова.
 ----
Информацията е и от  материала "11-та Национална среща с медиите “Информацията за здравето – Прометей или Франкенщайн” от 04.06.2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар