Translate

сряда, 20 юни 2012 г.

Безплатен скрининг на слуха на бебета до 8 месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София”

Децата до 8 месеца възраст ще бъдат изследвани безплатно с ултразвуков  апарат за ранен скрининг на слуха 

Безплатен скрининг на слуха на бебета до 8 месечна възраст организира МБАЛ „Токуда Болница София”от екипа на отделението по Неонатология.
До края на годината с него ще могат да бъдат обхванати близо 100 деца като целта на консултациите е да се установи дали новородените не страдат от вродена глухота и да се открият своевременно нарушения на слуха на децата над 2-месечна възраст.
Прегледите ще се провеждат всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология, като за следващите три месеца прегледите ще бъдат на 30 юни, 28 юли и 25 август. От родителите няма да се изискват никакви документи, а само предварително записан час на телефон: 02/403 4000.
"Апаратът за отоакустични емисии, с който разполагаме в Токуда, дава възможност за рутинно изследване на слуха на всички новородени от 48-я час до навършване на 8-месечна възраст", съобщи началникът на отделението по Неонатологията д-р Радка Масларска.  Тя допълни, че така възможните нарушения на слуха при бебетата се откриват бързо и без риск на здравето на децата.
Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват и физическото и нервно-психичното развитие на децата.
Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София”. Адресът на болницата  е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Няма коментари:

Публикуване на коментар