Translate

вторник, 15 май 2012 г.

Турбината на GE, наречена на галено Розовата пантера, обозначава подкрепата на GE в борбата с Рак на гърдата

Компанията достави първата от общо три броя 2-мегаватови турбини, марка Jenbacher, с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия (СНР), която бе инсталирана в специално изградения местен енергиен център в комплекс Кингс Крос във Великобритания, разположен на територия от 270 декара.Тя ще осигурява 100% от необходимото отопление и ще дава на електроразпределителната мрежа почти 80% от употребяваното в комплекса електричество.
Сделката между GE и компанията Kings Cross Central Limited Partnership се концентрира върху дългосрочното устойчиво управление на комплекса, а първата турбина трябва да влезе в експлоатация това лято.
Уникално още е и това, че газовата турбина Jenbacher е боядисана в розово ( стандартно са зелени), което е жест на подкрепа в борбата с рак на гърдата и от където идва и името – Розовата пантера.
От 12-ти до 20-ти май екипът превозва Розовата пантера с благотворителен колоездачен преход на разстояние от 750 мили, от Йенбах в Австрия, където турбината е произведена, до новия й дом в Кингс Крос.
Походът на екипа ще се проведе в периода от 12-ти до 20-ти май и на ден ще бъдат изминати по 85 мили – през Алпите, Германия и Франция. Целта е да се съберат най-малко 30 000 британски лири за два благотворителни проекта – Breast Cancer Research (за борба с рака на гърдата ) и Global Generation, местна благотворителна инициатива, която предоставя възможност на младите хора да участват в изграждането на едно устойчиво бъдеще. 
В края на велосипедния поход Kings Cross Central Limited Partnership ще подпише поръчката за втората от системите Jenbacher  на GE от типа CHP. Планира се втората турбина да влезе в експлоатация през 2013 година.


-----
GE е изключителен доставчик на широка гама от иновативни продукти и услуги, които са неделима част от успешното провеждане на олимпийските игри. GE сътрудничи тясно с държавите домакини, с градовете и с организационните комитети, за да осигурява инфраструктурни решения за олимпийските съоръжения, включително захранване с електроенергия, осветление, обработка на отпадни води и транспорт. Освен това GE доставя на местните болници оборудване за образна диагностика и IT решения за здравеопазването, като ултразвук, ядрено-магнитен резонанс и технологии за водене на медицински картони, за да помогне при лечението на спортисти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар