Translate

петък, 4 май 2012 г.

Мед срещу махмурлук


Според британски учени това е най-ефикасното средство при махмурлук. Причината е, че основната активна съставка на течното, сладко изкушение - фруктозата помага за бързото разграждане на алкохола в организма, което естествено води и до намаляване продължителността на махмурлука, съобщи в. „Дейли телеграф”.
Специалистите съветват преди приема на алкохол да се пие по една чаша прясно мляко, за намаляване на токсичните вещества в организма. Те съветват още след „тежка” вечер да се избягват пикантните храни, тъй като те натоварват изключително много черния дроб и той не може да преработи погълнатият алкохол. Освен това тежките и най-вече мазни храни могат да раздразнят и стомашната лигавица. Ако сте по-прекалили с алкохола просто заложете на препечени филии, обикновени бисквити, сухари, ориз, банани. И помнете, че системната злоупотреба с алкохол, например с червено вино, пикантните храни и могат да ви докарат хемороиди.
И въобще вечер избягвайте още и силните подправки, защото те провокират внезапни и чести разбуждания през цялата нощ, тъй като предизвикват появата на киселини в стомаха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар