Translate

петък, 4 май 2012 г.

Нестле в партньорство с Международната диабетна федерация ще даде своя принос в борбата срещу незаразните заболявания


Целта на сътрудничеството е да се повиши информираността относно необходимостта от повече действия за предотвратяване на неинфекциозните болести, като сърдечно-съдови заболявания, диабет, хронични респираторни заболявания и рак.
Като част от нашия ангажимент към балансирано хранене и здравословен начин на живот, ние ще работим с Международната диабетна федерация (IDF) , чиято мисия е да предостави по-добри грижи, превенция и лечение на диабет в света, за повишаване на осведомеността и насърчаване за  здравословно хранене и физическа активност. Това подчертава нашите възможности и опит по отношение на незаразните болести, като същевременно потвърждава нашата отговорност в борбата с нарастващото предизвикателство на хроничните заболявания като наднормено тегло, затлъстяване и диабет в световен мащаб , заяви Жанет Вут, ръководителВръзки с общественосттав Нестле.
Според данни на  Световната здравна организация (СЗО) на незаразните болести се дължат два от три смъртни случая и около половината от общите увреждания в цял свят. Над 36 милиона души в света умират от тях  всяка година.
Първите съвместни дейности и инициативи ще бъдат организирани в подкрепа на Световния ден на диабета -14 ноември, който се празнува всяка година, с цел повишаване на информираността относно диабета в света.
През следващите месеци Нестле и IDF ще работят за определяне на съвместни програми за насърчаване на образованието и превенцията на диабет. Двете организации ще обмислят потенциално партньорство с глобалната програмаЗдрави децана Нестле, която в момента достига до близо шест милиона деца в 60 страни.
Най-новият ангажимент на Нестле е за повишаване на осведомеността относно диабета, а чрез своето звено за здравословно хранене, предлага хранителни продукти, предназначени да помогнат на пациентите в много страни да управляват диабета и да сведат до минимум честите нежелани реакции.
Нестле в Индия си партнира с Националната фондация за диабет, затлъстяване и холестерол (N-DOC) от 2010 г., за разработване на хранителни инициативи в помощ на управлението на диабета и цели да открие как местната кухня и промяната в начина на живот влияят на хората с диабет в страната.

Усилията на Нестле за борба с незаразните болести са част от подхода на компанията, наречен Създаване на споделена стойност. Компанията се стреми да създаде стойност за своите акционери, като в същото време създава стойност за общностите, които обслужва и в които развива дейност. Храненето е един от трите ключови акцента на Нестле, наред с водата и развитието на селските райони.
Нестле се ангажира с инициативата на ООН, известна катоВсяка жена, всяко детепо време на Общото събрание на ООН през 2011 г., като част от усилията си за подобряване на здравето на жените и децата. В рамките на глобалната програмаЗдрави децана Нестле, компанията работи с партньори от различни държави, които учат децата на училищна възраст колко важни са правилното хранене и физическата активност.





Няма коментари:

Публикуване на коментар