Translate

понеделник, 28 май 2012 г.

Бързите закуски водят до депресии


Приемът на този тип храни оказва влияние върху психичното и физическото здраве на човека.
Учени от университета Навара в Памплона, Испания, провели изследване, което обхванало близо 9000 испанци за влиянието на бързото хранене, които никога не са имали симптоми на депресия..
Данните показват, че тези които консумират предимно бързи закуски като сандвичи, хамбургери, пици, фабрично запечатани кроасани и кексчета са с 40-51% по-склонни да развият депресия спрямо другите, които не консумират изобщо подобна храна. Рискът нараства правопропорционално при хората, които просто били пристрастени към тези храни. Факт е и високия процент на развитие на затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания сред консумиращите бързи закуски.
След шест месеца 493 от участниците в проучването започнали да пият антидепресанти заради прекомерната консумация на бързи закуски. Повечето от тях са били несемейни, водели са заседнал начин на живот.
В света депресията засяга 121 милиона души. Независимо, че малко се знае за влиянието на храненето върху нея, някои други проучвания изтъкват значението на зехтина, витамините от група В и омега-3 мастните киселини като необходими за превенцията и.

Няма коментари:

Публикуване на коментар