Translate

петък, 11 май 2012 г.

Глициризинова киселина в шоколада увеличава риска от импотентност


Силният пол не трябва да злоупотребява с шоколад кафе и тоник. Глициризиновата киселина се употребява се като подсладител, който е многократно по-сладък от захарта, като за целта се използва амониевата сол. Принципно има доказани фармакологични действия за подсилване и укрепване на лигавицата на стомаха и червата.
Именно на нея се дължи понижаването в нивата на тестостерона, а от там и на нарастване рискът от полово безсилие при мъжа.
Учени от международно европейско проучване предупреждават, че глициризинова киселина влиза в състава на редица продукти, в чиито ингредиенти се включват какао и кафе.
Освен тях на прицел са били взети още и безалкохолните напитки и в частност тоникът, заради хинина в него, който нарушава основните процеси в клетките, отговорни за производството на мъжкия полов хормон.
Като враг на потентността не трябва да се пренебрегва и алкохолът. Спиртните напитки пораждат смущения в нервната система и кръвообръщението, а оттам рязко се влошава способността на мъжете да изпълняват своите сексуални функции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар