Translate

сряда, 2 май 2012 г.

Новият закон за детето третирал родителите като обслужващ персонал

Родители протестираха срещу новия закон за закрила на детето като носеха плакати с надписи „Държавната прегръдка = Могилино",  „Институциите не са майка", а децата им изпълниха песнички и стихове, посветени на семейния уют..Те остро разкритикуваха възможностите за по-голяма намеса на държавата в отглеждането на децата, които според тях дават новите текстове в закона, с които родителите се третират като „доставчици на храна и дрехи", а семействата като „биологичен развъдник"..
„Протестът ни е срещу проекта за закон за детето, който на практика отнема родителските ни права в полза на държавата. Една добре звучаща фраза - права на детето, на практика скрива един стремеж за нов социален експеримент", каза Орлин Райков, един от организаторите на протеста.
По думите му това е едно социално инженерство от най-опасен тип, което е насочено към разруха на семейството и на най-съкровената връзка - родители-деца. „Това е един безмилостен закон към нас като родители и към нашите деца. Той разглежда семейството и родителите като доставчици на храна и облекло, като едни биологически ферми едва ли не. Целта на родителите трябва да е достигане до най-високия жизнен стандарт на децата, това е член 10, която милостиво държавата е поверила на родителите. Родителите реално са третирани като някакви слуги, обслужващ персонал, на които им отнето възможността да възпитават - дори терминът възпитание е махнат от законопроекта, това е, което обявиха", добави още  той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар