Translate

вторник, 3 април 2012 г.

Започна голямото предизборно цепене


Политически записки от седмицата

• Станишев пред парламента: "Работата в държавата е с краката нагоре." Не че имам някакво особено подсъзнание, но ако на негово място беше жена, щеше да ка­же: "Работата в държавата е с главата надолу."
• Новата здравна министърка Десислава Атанасова се определи като тежката артилерия на ГЕРБ. Ако е така - тежко й на артилерията.
Това обаче е едната страна на въпроса. "Срещнах любовта в автобуса" - твърди Атанасова в откровено интервю за столичен вестник. Там се запознала с бъдещия си съпруг. Вие да не си помислихте, че нещо в автобуса... Оттам пък се сетих, че Бойко си хареса една бивша здравна министърка на магистралата. Ама вие пак да не си помислите нещо... Просто се потвърждава слогънът на оперативна програма "Транспорт" - "По-близо - по-близки".
• Чешкото правителство решило основното летище в Прага да се казва Вацлав
Хавел. Пък аз се питам дали не е време да кръстим нашата авиокомпа­ния "Иван Ко­стов"? От друга страна пък "Нефтохим" може да ревнува.
• Димитър Стоянов и Капка (Георгиева-Сидерова) обявиха създаването на нова партия. Волен рече, че го копират и цепят. По този повод се замислих какво е мо­ментното състояние на нашите партии. Ето какво се получава. "Атака" се готви да се скърши. Не на две, а на три, защото архонтът Слави Бинев също ще прави партия. От РЗС се отцепиха някои депутати и пар­тията изпадна както от списъка на парла­ментарните групи, така и от сондажите на социолозите. В БСП Станишев и Първанов официално цепят партията пред очите на цяла България. СДС и ДСБ са в т.нар. "сту­дено примирие", но дори експрезидентът Петър Стоянов упорито работи за раздяла­та на двете партии. Меги Кунева, силно подпомогната от известни царисти, се от-цепи от НДСВ и така е на път да обезкърви и задуши движението. Дори ДПС пре­мина през скандала "Касим Дал". Само в ГЕРБ си траят и им гледат сеира. Та при такова цепене и делене бъдете уверени, че минат ли изборите, въпреки заклинанията ще бъдем свидетели на най-невероятни и безпринципни коалиции. Вервайте ми, как­то казваше царят. И видяхте к"во стана.
• Хареса ми това определение за наши­те в Катар: "Всички се пекоха на плажа, само един изгоря." Ами така е, защото дру­гите са се мазали с плажно масло "Б.Б."
• По 10 милиона спестяваме всеки ден, радостно съобщиха от БНБ. Сега и миньо­рите от Мадан като си получиха заплатите, влоговете направо ще прелеят. И отново Бойко Борисов в светлината на прожекто­рите. Новият собственик на мините е Нико­лай Вълканов. Същият, който плати коло­салния хонорар на Доган. Хващам се на бас, че оттук насетне премиерът няма да отвори дума по въпроса.
• Единственото, което стана ясно след разговора Борисов - Путин, е, че нищо не е ясно.
• Мисля, че след показното с миньори­те, които посрещнаха в Мадан премиера с икона, шампанско и погача, Борисов за­служава да стане доктор хонорис кауза по масови комуникации. A PR агенциите у нас и по света прилежно да изучават гениал­ното му поведение. Който си няма работа -да пише партийни програми и да философства за лявото, дясното и центъра в партийния живот.
 
Евгени Петров
В-к "168 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар