Translate

неделя, 8 април 2012 г.

Влизам в НЗОК със свой екип, за да не бавим реформите



Смятам с мен в НЗОК да влязат 4-5 човека, с които съм работил, които познавам - по-бързо ще стане сработването с тях, за да не бавим реформите, каза новият управител на НЗОК д-р Пламен Цеков.Трябва да има втори, трети стълб на здравното осигуряване, които да са доброволни.Той е срещу допълнителното материално стимулиране както за самия него като управител на НЗОК, така и за началниците в касата.
По думите му няма как да работи срещу интересите на институцията в посока създаване на конкурентни паралелни структури, защото това би било неразумно, тъй като навсякъде по света има структуроопределяща здравна каса и ние я имаме в момента. 
Според д-р Цеков дали ще има една или две каси, какъв ще е форматът им, може да реши само Народното събрание. Ако депутатите гласуват "за", той щял да приеме позицията им.
Новият управител на НЗОК очаква "нещата да бъдат приведени в съответствие със законите до месец и пациентите да почувстват по джобовете си новите цени на лекарствата". Смятаме, коментира  той, че трябва да има референтни цени, които да са отправна точка за бъдещо договаряне, което да доведе и до по-ниски стойности на медикаментите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар