Translate

четвъртък, 19 април 2012 г.

В столицата на Армения - Ереван е провежда ежегодният форум на Европейските лекари и СЗО


Двудневното заседание на Европейския форум на медицинските асоциации и Световната здравна организация, се провежда в периода 19-20.04.2012 г..
Основните сесии са посветени на: Икономическа криза и здраве; Социални детерминанти на здравето и Стратегия 2020 на СЗО, а в първия ден се провеждат и паралелни семинари на тема „Алтернативна медицина” и „Социални мрежи”.
На Форума присъстват представители на медицински асоциации  от над 45 държави, като някои страни се представляват от повече от една организация. В работата участват президентът на Постоянния комитет на европейските лекари, генералният секретар на Световната медицинска асоциация и др.
За участие в заседанието са поканени д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Български лекар” и президент на Югоизточноевропейския медицнски форум (ЮЕМФ) и проф. Йован Тофоски, председател на Македонската медицинска асоциация и вицепрезидент на ЮЕМФ. Д-р Кехайов ще участва в семинара „Социални мрежи”. Той ще вземе отношение по темите „Икономическа криза и здраве” и „Стратегия 2020 на СЗО”, а също така ще запознае присъстващите с резолюцията на ЮЕМФ, приета миналата година в Несебър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар