Translate

сряда, 18 април 2012 г.

На международния ден на книгата приказни герои оживяват в кукли


Международният ден на книгата, 23 април, ще бъде отбелязан в Обзор с финала на новаторски конкурс за изработка на кукли на приказни герои. И има за цел по нестандартен начин да събуди интереса на децата към книгите. Всеки ученик, решил да се включи в надпреварата за най-атрактивен модел на приказен герой, може да използва материали по своя преценка. За прецизна изработка и ефектно представяне на куклите, журито ще дава допълнителни точки.
Освен традиционния конкурс за изразително четене, инициативите за деня на книгата включват и драматизация на "Патиланци" на Ран Босилек. В ролите на Патиланчо и приятели, ще са ученици от 3ти до 6ти клас. За да покажат своята съпричастност към екологичните проблеми, децата на Обзор ще играят с костюми, изработени от картон. Представлението ще приключи с четене на любимите на децата писма до Смехурко.
-------
23 април е избран от ЮНЕСКО при ООН за Световен ден на книгата и авторското право. Датата е знакова световната литература. На нея са починали Сервантес и Шекспир и е роден Набоков. На същия ден в Каталуня се отбелязва денят на св. Георги Победоносец и част от традицията е да се подари книга. Днес денят на книгата се отбелязва по цял свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар