Translate

сряда, 18 април 2012 г.

40 000 българи страдат от ритъмни нарушения на сърцето, като огромна част от тях нямат достъп до съвременно лечение


Това обяви доц. Иво Петров, началник на Клиниката по Кардиология на МБАЛ „Токуда Болница София” и национален консултант по инвазивна кардиология при откриването на първото отделение по Електрофизиология на територията на многопрофилна болница у нас.
Авангардната структура ще бъде част от Клиниката по Кардиология и в нея ще могат да се лекуват всички здравноосигурени българи. Приемът ще бъде по клинични пътеки, изцяло финансиран от НЗОК, а средния престой ще е около 2 дни.
По думите на доц. Петров 60 души са записани в листа на чакащите за съвременно лечение на предсърдно мъждене или аритмии. Той е категоричен, че най-модерното лечение на електорифизиологични проблеми като предсърдно мъждене се повлияват най-благоприятно чрез т.нар. аблация. При тази процедура се елиминират напълно нарушенията от електрическите импулси, които изваждат сърцето от нормалния му ритъм. В 80% лечението е успешно и едномоментно, тоест след интервенцията утежнената медикаментозна терапия, която пациентите са приемали до инвазивната процедура, се редуцира, а пациентът е практически здрав.
Токуда Болница София разполага с последно поколение оборудване за електрофизиология, а началникът на отделението – д-р Васил Трайков е единственият български електрофизиолог, който е сертифициран в Европейския съюз за извършване на авангардните процедури.
Стартът на отделението по Електрофизиология бе даден с международен практически курс, на който доц. Петров и д-р Трайков работиха съвместно с колегите си от Университетската болница Папуърт, Кеймбридж – проф. Лен Шапиро и проф. Саймън Фин. Чрез трансмисия в реално време те демонстрираха съвременни подхода в електрофизиологията извършвайки 3 комплицирани процедури.
За записване и консултация в отделението по Кардиология и Електрофизиология: 02/403 4912, 02/403 4116 и 02/403 4000

Няма коментари:

Публикуване на коментар