Translate

вторник, 3 април 2012 г.

2 април - Световен ден за информираност за аутизма


България  за първи път е част от световната кампания, която тази година е под мотото  "Освети в синьо", за повишаване информираността по въпросите на аутизма

Фондация "Фонд за терапии" организира редица инициативи в тази връзка. Целта на кампанията е освен повишаване на осведомеността за аутизма, да насърчи ранното диагностициране и лечение на децата, но също така да почете уникалните таланти и способности на хората с аутизъм, да провокира толерантност и съпричастност, да улесни процесите на приобщаването им в училището и обществото.
В рамките на кампанията знакови световни сгради и обекти като Статуята на Христос Спасителя в Бразилия, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, Операта в Сидни - Австралия, Сградата на Парламента в Будапеща и други ще грейнат в синьо, за да привлекат общественото внимание.
У нас кампанията обхвана 15 града. На 1 април от 19.00 ч. във Варна, върху фасадата на Младежкия дом , засвети в синьо панделката, изобразяваща световното лого на аутизма. В София на 2 април в 19.30 ч. започна осветяването на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

Няма коментари:

Публикуване на коментар