Translate

сряда, 28 март 2012 г.

Благотворителни концерти в помощ на Дани



През месец април 2012 г. всяка сряда (на 4-ти, 11, 18 и 25 април) в клуб „The Box” (бул. "Сливница" №178) от 20.00 часа ще се провежда благотворителен концерт под надслов „Живот за ДАНИ”. Входът ще е 8 лв., а събраните средства ще бъдат използвани за 10-месечно поддържащо лечение на Йордан Стоев - Дани след извършената му костно-мозъчна трансплантация.
В благотворителните концерти ще се включат много известни лица от българската хип-хоп сцена: Ирина Флорин, Графа, Петър Бонев, Даниел Русев, Drunko, Big Sha, група Скандау, Kриско, Ety, Filkata, Ditmata, ISP, Sarafa, Madbull, Dj Marty G, Солейката, Милиони, Неси, Емилия Маркова, Ronin, Lich, Flex, Lyric, Deko, Young BB Young.
Билети за концерта ще се продават през месец април всяка сряда в 19 часа на входа на клуб „The Box”. Ако искате да помогнете на Дани, но нямате възможност да присъствате на някой от концертите, можете да закупите билет на място или да дарите сума, която можете да отделите. Про дължава набирането на средства и на посочената по-долу банкова сметка.


За Дани

От 2007 г. Йордан Стоев - Дани води битка с остра В-клетъчна лимфобластна левкемия. Той преминава пълен курс химиотерапия и постига ремисия. През есента на 2009 г. терапията му приключва напълно.
През май 2011 г. контролните изследвания показват, че е настъпил рецидив, при който, след постигане на нова ремисия, се налага костно-мозъчна трансплантация. Дани започва нов курс на химиотерапия и стартира търсене на донор в Международния донорен регистър. Скоро е открит подходящ дарител в Германия. Тъй като състоянието на Дани се влошава, родителите му започват да търсят възможности за лечение в чужбина и получават оферта от Университетска клиника Хамбург.
Трансплантацията на Дани в Хамбург вече е насрочена за началото на април. Сумата за нея (216 хиляди евро) е събрана, с помощта на Фонда за лечение в чужбина, НЗОК, както и чрез пренасочване на част от върнатите бонуси от членовете на кабинета и висшата администрация. Приятелите на Дани от месеци активно организират различни кампании и инициативи за набиране на необходимата сума. Средства се събират и чрез изпращането на дарителски есемеси на кратък номер 17 777 с текст DMS Dani, (цена 1.20 с ДДС).

Банкова сметка за набиране на средства за Дани:

Банка ДСК Клон 4

IBAN: BG37 STSA 9300 0020 001891 – BGN
IBAN: BG58 STSA 9300 0020 001901 – EUR
IBAN: BG69 STSA 9300 0020 001897 – USD

BIC: STSABGSF

Няма коментари:

Публикуване на коментар