Translate

понеделник, 12 март 2012 г.

Телевизионният водещ Юлиян Вучков стана доктор хонорис кауза на ВМА

Директорът на болницата ген. Стоян Тонев обяви, че почетната титла му се присъжда заради заслуги към науката, тъй като в предаванията си проф. Вучков засягал проблемите на здравеопазването по начин, по който демонстрирал грижа за здравето на пациента.
"Отдавам ви чест заради доказаната способност да съществувате повече за другите, отколкото за себе си. Вие сте победили егоизма и сте по-човечни и от останалите човеци, защото рискувате собственото си здраве.Прекланям пред вашата професия и смятам, че тя трябва да бъде най-възнаградената, най-почитаната", заяви проф. Вучков.
Той скромно добави, че не се възприема “като извънземно светило”, а приема почетната титла доктор хонорис кауза като стимул да бъде още по-полезен за обществото.„Благодаря ви за тази изключителна чест. Дано да я заслужавам”, заяви в заключение Вучков.
“Ние ви даваме тази награда не за това, което сте направили досега, а за това, което ще направите в бъдеще – за нас, за пациентите и за цяла България”, каза пък в отговор  ген. Тонев.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар