Translate

понеделник, 12 март 2012 г.

Парите и премиите, които се вземат в министерствата, ще бъдат отчитани на всеки три месеца в техните сайтове


Това стана ясно от интервю на премиера Бойко Борисов пред Нова тв.
В него той посочи, че е действал популистки, като е накарал висшите държавни служители да върнат бонусите, при положение че заплатите им са ниски, а отговорността им - огромна, но допълни, че това се налагало, защото „като посткомунистическа държава разсъждаваме като комунисти". „Един премиер или един министър, когато отива в Европа, има по 20 или 30 евро на ден.
Това е жив популизъм -всеки, който е бил в Брюксел, знае, че ако влезеш да изядеш една баница с едно кафе, няма да ти стигнат, но това се е приело от 22 години", обясни Борисов.
В същото време той обясни, че още в началото на управлението си е предупредил министрите, заместниците и областните управители, че няма да изкарат пари през този мандат, ще получават само средства от заплата и реално ще работят за автобиографията си, за да вземат след това големи възнаграждения.
„Сега много бивши политици, да не им казвам имената, получават почти по 40-50 хиляди лева на месец заплата, работейки в частни фирми. Сиреч - 4 години ще работиш за държавата, за каузата, но това мога да го кажа на министър, на заместник-министър, на областен управител, а обикновените хора, които работят в дирекциите в различните министерства, техните пари, както виждате, не закачаме", заяви премиерът.
В коментар на думите на соцлидера Сергей Станишев, който обвини ГЕРБ, че с връщането на бонусите всъщност замазвали очи, Борисов пък заяви: "Наглец, голям наглец. Трябваше да прибави към пенсионерите и онкоболните, за да му блесне наглостта на челото." От думите му стана ясно, че кабинетът „Станишев" си е раздал поне 8 млн. лева бонуси.
Премиерът призова предшественика си и хората от правителството му да върнат премиите, като в отговор соцлидерът пък го попита дали трябва да връща и парите на пенсионерите. „Ама не бе, братко, не искам на пенсионерите да върнеш парите. Върнете тези на министрите и на зам.-министрите!", отговори му  Борисов и обобщи, че се надява по-скоро да мине конгресът на БСП, защото червените полудявали преди форума. „Иначе Станишев е нормален и интелигентен човек", заключи министър-председателят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар