Translate

сряда, 28 март 2012 г.

14 поликлиники в София ще имат нови изпълнителни директори

Конкурсът за избирането им е обявен  от Столичния общински съвет. С нови изпълнителни директори след няколко месеца трябва да са ДКЦ-та 6, 7, 11, 13, 14, 16, 17, 18, 20,  22, 24, 25, 28, „Св. Лука”, един медицински център 21 и два диагностични центъра. 
Кандидатите трябва да подадат документи на "Московска" 33 до 21 април.
.Желаещите да оглавят столичните ДКЦ -та трябва да са магистри по медицина или дентална медицина както и да имат квалификация по медицинска икономика и здравен мениджмънт или икономика на здравеопазването. Трябва да имат поне пет години трудов стаж като лекар или зъболекар със специалност, или икономист. Не трябва да са лежали в затвора. Те трябва да представят писмена програма за развитието на лечебното заведение за 3 г. Ще има и събеседване, на което трябва да обясняват как ще подобрят финансовото състояние на лечебното заведение, което искат да оглавят.
Столичните ОПЛ ще поискат всички семейни лекари да плащат по 10% от пазарния наем за кабинетите си в бившите поликлиники. Това е възможност, предвидена в чл. 102 на Закона за лечебните заведения. „Една част от лекарите плащат по 10% от пазарния наем, а други са на пазарни цени”, каза д-р Стоимен Стоименов от ДСОПЛ Сега едни джипита плащат по 20 лв. на месец, а други по 200 за наем на кабинетите си. Наемът се определя от съответното ДКЦ, а някои семейни лекари дори твърдят, че от разпадането на Столичния медицински холдинг, който обединяваше общинските лечебни заведения до 2007 г., не са плащали наем.„Всички семейни лекари в София трябва да плащат на еднакъв принцип защото извършват един и същ вид дейност. Ниски наеми плащат наемателите отпреди 2000 г.”, каза заместник-кметът по здравеопазването Албена Атанасова. Тя е готова да се срещне с представители на джипитата, за да търсят решение на проблема.

В-к "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар