Translate

сряда, 22 февруари 2012 г.

Метаболизмът се ускорява и от пикантни храни


Още древногръцките и римските лекари са използвали пикантните храни - чесън, пипер, канела, оцет при лечението на астмата.
Твърдението, че те са причина за образуването на стомашните язви днес категорично се отхвърля. По-голямата част от тях се дължат на инфекция, причинена от бактерията Helicobacter pylori или поради злоупотребата с аспирин и/или други нестероидни противовъзпалителни лекарства. Така че пикантните ястия могат само да задълбочат стомашните проблеми при някои хора, но не и да причинят язва, категорични са специалистите.
Когато консумирате люта храна или подправка, само докато попадне в стомаха, освен че предоставя солидна порция витамин С, тя унищожава над 300 болестотворни организма, които по един или друг начин са попаднали в него.
Пикантните храни или подправки помагат за изгаряне на мазнините, като предизвикват потене и увеличават скоростта на сърцебиене, с което се ускорява метаболизмът. Това обаче не важи за пикантните чипсове, от които едва ли ще се освободите от допълнителните килограми, но пък със сигурност можете да се сдобиете най-вече с целулит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар