Translate

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Приморско представя нова туристическа програма на ЕКСПО 2012


 С новоразработена туристическа програма ще блесне Приморско на най-важното събитие в областта на българския туризъм- ВАКАНЦИЯ СПА& ЕКСПО 2012
 

За краткото време от своя мандат, общинската администрация на морския град е успяла да създаде програма с туристически обекти и атракции, която да обедини онези места в района, които не трябва да бъдат пропускани.
В програмата влизат пет маршрута, всеки представящ уникална част от туристическия пакет на Приморско. Челно място заема маршрутът „По следите на изчезналата цивилизация”- представяне на тракийското светилище „Беглик Таш”, което има всички качества да се превърне в основна туристическа атракция по южното Черноморие. Амбициите на експертите от общината са откритото през 2003 г. оброчище да стане притегателен център за всеки, който по време на морската си ваканция не се задоволява само със слънце и плаж. Втората стъпка в програмата е разходка с лодка в сърцето на изумителния резерват Ропотамо. Лонгозни горите, пясъчните дюни и блатните цветя, редките животински видове и причудливите скали са готови да замаят главата на всеки, попаднал в това природно царство. На трето място се нарежда не по-малко вълнуващата експозиция на подводна археология, намираща се в центъра на Китен. Под името „Тайни от морското дъно” столетни артефакти, приютени в единствения по рода си музей, разказват истории за крушения и будят въображението. В четвъртия маршрут „Преоткриване на миналото” туристите, които ще предпочетат Приморско за своята лятна ваканция, ще могат да научат интересни факти от живота на Лев Толстой в музейната експозиция в с. Ясна поляна. Петата стъпка от туристическата програма е единственият за южното Черноморие аквапарк, който предоставя всевъзможни водни удоволствия за малки и големи. Освен петте компонента на програмата, на щанда на Приморско ще може да се получи информация за хотели и ресторанти, промоции и допълнителни услуги. Повече от 10 туристически обекта вече са заявили желание да се рекламират на престижното събитие.
-------
ВАКАНЦИЯ СПА & ЕКСПО се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в сътрудничество на БАТА, БХРА, АБТТА, Софийски туристически район, Столична община. Стотици изложители всяка година превръщат павилионите на ВАКАНЦИЯ СПА& ЕКСПО в място, където мечтаните почивки и екзотичните пътувания са на една ръка разстояние. Тази година изложението ще се проведе 16 до 18 февруари в Интер Експо Център - София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар