Translate

сряда, 18 януари 2012 г.

Шестте пингвина дженто ще останат само два месеца в столичния зоопарк

След това четирите женски и двата мъжки пингвина, пристигнали от шотландския град Единбур на 15.01.2012 г.., ще си заминат, тъй като предпочитат по-ниски температури.След тях в столичния зоопарк отново ще гостуват хублотови пингвини, както и чернокраки пингвини.
Пингвините, на възраст от 6 до 10 месеца и с височина между 60 и 80 см.,  вече са се разходили в новото си местообитание, изкъпали са се два-три пъти в басейна, запознали са се с персонала, а от 16. 01.т. г. вече са започнали и да се хранят. Дневното им меню включва 600-700 грама риба, предимно херинга. Но поради световните тенденции този вид риба да предизвиква затлъстяване порциите от нея се ограничават и се включват бяла риба, медуза, меджит и др..
----
Видът дженто се отличава от императорските и кралски пингвини по ръста, липсата на жълто петно на главата и гърдите, както и това, че те са много по-добри плувци и гмуркачи. Отлика от другите два вида пингвини е и това, че те се движат на по-големи групи.Това са класическите пингвини, които сме виждали по реклами на сладоледи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар