Translate

сряда, 11 януари 2012 г.

Стегнахме коланът с още една дупка

Допълнително свихаме разходите си

България е на трета позиция в ЕС по спад на продажбите на дребно, сочат данни на Евростат. Преди България в класацията по забавяне на търговията са Португалия със спад от 9,2 на сто и Испания със 7%.
Продажбите на Еврозоната през ноември миналата година са намалели с 0,8 % спрямо октомври и с 2,5 % на годишна база. В Евросъюза продажбите на дребно са спаднали с 0,6% на месечна основа и с 1,3 процента на годишна.
 В търговията на дребно, през м. ноември м. г., продажбите  са паднали с 5,3% спрямо същия месец на предходната година. Това  съобщиха от Националния статистически институт. Спрямо октомври 2011 г. статистиците също отчитат спад от 0,6%. На практика от април м. г. вътрешната търговия в България неизменно върви надолу.
Продажбите на компютърна и комуникационна техника са се свили с 13,4% за година. Спадът в търговията на дребно с дрехи и обувки е с 11,2%, а продажбите с храни, напитки и цигари са намалели с 2,6%. Най-сериозен спад на годишна база е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 14,2%. Същевременно обаче продажбите на медикаменти бележи ръст с 8,3%, а в електронната търговия - с 18,5% .

Няма коментари:

Публикуване на коментар