Translate

петък, 6 януари 2012 г.

Степента на преяждане се определя с японски прибор


Компанията "Танита" от страната на изгряващото слънце, която произвежда високоточни измервателни прибори, представи в Токио прибор за мигновено определяне степента на преяждане, съобщава РИА "Новости".
"Танита"първа в света разработи прибор за определяне на мазнините на вътрешните органи на човека в домашни условия, а също апарат, определящ процентното съотношение на мускули, мазнини и кости в организма. Много от тези разработки са използвани в производството на електрониите везни.
Апаратът, определящ степента на преяждане, е с цилиндрична форма и се събира в дланта на ръката. По нивото на захарта в урината след всяко хранене той може да определи степента на преяждане. На екран от течни кристали веднага се появява показател, по който човек може да установи дали е консумирал повече храна, или само е доставил на организма си необходимото му количество енергия.
Новият уред ще помага не само на хората, които са склонни към преяждане, а и на онези, които се придържат към строга диета. Според фирмата тестовете, извършени с 200 души, са показали ефективност и точност на измерването.
Очаква се уредът да бъде пуснат на японския пазар през 2013 години и ориентировъчно ще струва около 100 долара.
Според създателите апаратът няма аналог в света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар