Translate

вторник, 31 януари 2012 г.

Споразумение между Актавис и Bioton ще разтърси пазара на лекарствата за диабет


Глобалното предлагане ще помогне да се намалят разходите за лечение на 366 млн. диабетици

Актавис и Bioton (WSE:BIO) обявиха, че са създали джойнт венчър за разработването и регистрация на инсулини, в това число и на аналогови инсулини. 
В рамките на съвместното предприятие Bioton ще отговаря за разработката и производтвото на инсулини, докато Актавис ще има гарантиран ексклузивен лиценз за продажба на тези продукти под марката Актавис в Европейския съюз и САЩ, както и в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Исландия, Япония, Косово, Лихтенщайн, Македония, Черна гора, Норвегия, Сърбия и Швейцария. 
Bioton подписа и споразумение с Актавис за продажба на инсулин на други 24 допълнителни пазара, в това число Турция и Австралия.  
В Полша и двете компании ще могат да предлагат инсулин под съответната своя марка, предвид факта, че Bioton е полска компания.
Съобщението беше направено във Варшава от Ризард Краузе, Председател на Надзорния съвет на Bioton и Клаудио Албрехт, Главен изпълнителен директор на Актавис Груп и Председател на Борда на директорите на Актавис. 
Председателят на Надзорния съвет на Bioton S.A. Ризард Краузе коментира, „Сътрудничеството с Актавис има стратегическо значение за Bioton. Ние съвместно ще представим съвременни инсулини, в това число и аналогови инсулини. През последните две години увеличихме значително продажбата на нашите продукти, базирани на сътрудничеството с водещи фарамацевтични компания в света като Bayer HealthCare в Китай и GlaxoSmithKline в Русия. Днес сме щастливи да приветстваме още една голяма фармацевтична компания към кръга ни от партньори - Актавис." 
Най-новите данни, изнесени от Международната федерация за диабет посочва, че повече от 366 млн. души в света страдат от диабет. Поради лошото хранене и заседнал начин на живот, диабетът бързо се превръща в глобална епидемия и броят на пациентите с дибет се очаква да надмине 550 млн. до 2030. Световната здравна организация прогнозира, че световният пазар на инсулин ще нарастне от сегашното ниво от 14 млрд. USD до 54 млрд. USD през същия този период.
В светлината на този факт, Клаудио Албрехт смята, че сътрудничеството с Bioton представлява по-скоро фундаментална и стратегическа концепция по отношение на терапията на диабет.
 "За нас идеята за диабета е много по-обширна, отколкото едно просто промотиране и продажбата на рекомбинантен човешки инсулин или на аналогови инсулини. Ние се сблъскваме с мощни конкуренти в областта на инсулина и трябва да максимизираме конкурентните си предимства. Инсулините на Bioton присъстват на пазара от повече от 10 години с отлични показатели за качество и безопасност. Това ни поставя в ситуация, в която можем да преодолеем лесно всички евентуални съмнения, които авторитетите в терапията могат да имат, когато става въпрос за биоподобни продукти. Освен това в едно нещо ние се отличаваме силно от оригиналните компании, допълни Клаудио Албрехт, акцентирайки върху широката гама продукти за диабет тип 2, коятоАктавис вече предлага.
Актавис предвижда още „gliptin” продукти с висок потенциал, както и някои комбинации с метформин. 
Актавис е една от водещите генерични фармацевтични компании в света, специализирана в разработването, производството и продажбата на генерични лекарства. Компанията има подразделения в повече от 40 страни, в нея работят над 10,000 служители. Понастоящем Актавис Груп притежава портфолио, което включва около 830 лекарствени продукта, регистрирани в над 70 държави. За повече информация за Актавис Груп, моля посетете www.actavis.com.
------
Bioton е полски производител на съвременен рекомбинантен човешки инсулин, който се предлага на пациенти в повече от 20 пазара по света, в това число в Полша, Русия, Китай, Тайланд, Виетнам и Индия. Във връзка с продажбата на инсулини, Bioton си партнира с GlaxoSmithKline и Bayer HealthCare, както и с дистрибутори с водещи позиции на определени пазари. Инсулините на Bioton се произвеждат в модерен биотехнологичен завод в град Мачиежиш близо до Варшава. В допълнение на инсулините, Bioton предлага на пациентите също и собствена марка инжектори за прием на инсулин и редица лекарства, използвани за лечението на диабет и други метаболитни разстройства. В момента Bioton чака да получи регистрация за Европейския съюз на нов хормон на растежа с удължено освобождаване, разработен в партньорство с LG Life Science.



Няма коментари:

Публикуване на коментар