Translate

четвъртък, 22 декември 2011 г.

Пълната забрана на пушене променя профилът на туристите идващи у нас

Забраната на пушенето в барове и дискотеки, която ще влезе в сила от 1 юни 2012 г., ще доведе до сериозен спад на т. н. алкохолен туризъм у нас,ще повиши качеството на туристическия продукт, ще промени профилът на туристите, които избират България като туристическа дестинация и ще повиши имиджът на страната, заявиха представители от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), които се обявиха в подкрепа на въвеждането на пълна забрана за пушенето на закрити обществени места..
За сметка на чуждестранните младежи, които идват у нас на евтин алкохолен туризъм,страната ни ще стане по-привлекателна за семеен туризъм. Очакванията са, че по този начин не само няма да има спад на приходите в туризма - а дори напротив, тъй като семейните туристи обикновено са по-платежоспособни от групите младежи. Освен това според последните проучвания 70% от населението на Европа са непушачи, а 84% подкрепят пълната забрана на тютюнопушенето, съобщиха от АБТТА
В страни с развит туризъм като Италия, Испания и Франция забраната е вече налице с помощта на поредица от мерки, започнали още през 2006 г.. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар