Translate

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Политиката на ГЕРБ води до унищожението на държавата


През 2009 г. в българския парламент влезе новата партия ГЕРБ, чийто лидер Бойко Борисов открито заявяваше, че е време държавата да поеме по нов път в своето развитие. Обещанията за по-добър живот, за по-високи заплати и пенсии се чуваха ежедневно от сутрин до вечер по всички възможни медии, обслужващи интересите на партия ГЕРБ. Борисов обясняваше как предишните управляващи са довели държавата до дъното и той е човекът, който ще я измъкне от там. Хората, ежедневно манипулирани от медиите, повярваха на уж мъжкото му поведение и му гласуваха доверие той да бъде начело на българското правителство. През 2009 г. в българския парламент влезе новата партия ГЕРБ, чийто лидер Бойко Борисов открито заявяваше, че е време държавата да поеме по нов път в своето развитие. Обещанията за по-добър живот, за по-високи заплати и пенсии се чуваха ежедневно от сутрин до вечер по всички възможни медии, обслужващи интересите на партия ГЕРБ. Борисов обясняваше как предишните управляващи са довели държавата до дъното и той е човекът, който ще я измъкне от там. Днес, две години и половина след заемането на поста министър - председател на Република България, Борисов с всяко свое действие или бездействие доказва, че
Партия ГЕРБ няма за цел България да се развива и да достигне нивото на повечето европейски държави. Колкото и да се опитват медиите да прикриват и да манипулират случващото се в държавата, хората вече усещат, че нещата не са такива, каквито им се представят.
Правителството се интересува единствено от това какво казват от Брюксел и от САЩ, с оправданието, че в противен случай ЕС ще спре така ценните за България еврофондове и ще си развалим отношенията с Америка. Съвсем наскоро обаче се разбра че отпускането на европари ще бъде замразено и похарчените милиони във време на криза за така прехвалените магистрали на Борисов остават за сметка на българския данъкоплатец. Е щом е така, защо тогава правителството трябва да се съобразява с всяко едно нареждане и с всяка една забележка на еврокомисията и на представителите на САЩ, в лицето на посланик Уорлик, вместо да отстоява националния ни интерес. Отговорът е много прост, това е неговата мисия, да довърши започнатата преди 20 години политика  на геноцид над българския народ. Защото
Как освен геноцид можем да наречем действията спрямо българските пенсионери, селскостопански производители, учители, лекари и т.н. Нека не забравяме, че през 1989 г. бе изготвен черния за България план "Ран-Ът", в който са заложени цели като тази, че в България трябва да останат 5 милиона души население. В него се обяснява още как хората ще бъдат принудени да продадат имуществото си, за да живеят цял живот на кредит, следователно  ще бъдат и роби на банките. Според плана трябва да бъде закрита и българската промишленост, транспорт, телекомуникации, енергетика, селско стопанство и много други сфери на икономиката в България.
Нима всичко това не се случва днес. Демографският проблем на България е огромен. Населението се топи с всеки изминал ден, въпреки  положителните данни, с които ни заблуждават институтите за изследвания.
На всеки 10 родени деца в България, само едното е българче, а по последни данни  на 48 % от първокласниците в България през 2010 г. българският език не им е майчин. С тези темпове след около десетина години българите ще бъдат изравнени по численост с останалите етноси в България. Всичко това се вижда от днешното правителство, но за съжаление не се прави абсолютно нищо, за да се противодейства на тези процеси. Стимулирани ли са българските майки, за да има по-голяма раждаемост? Не, точно обратното. Доходите на бременната майка до сега се разглеждаха 12 месеца назад във времето, за да се изчисли размерът на майчинството, с което държавата помага за отглеждането на децата ни. Сега обаче ГЕРБ промени закона и от 12 месеците станаха 24, като по този начин размерът на майчинството със сигурност ще бъде по-малък от преди промяната на закона. С каква цел е тази промяна, да стимулира или да демотивира българските семейства да имат повече деца? Естествено това засяга само българите, защото за малцинствата средства винаги ще има под една или под друга форма. Министър Цветанов дори заяви, че е време на циганите да им бъдат построени къщи, за да има къде да живеят нормален живот. А кой ще помисли най-накрая и за живота на българите в собствената им държава? Отговорът е никой, защото целта е българите не да се увеличават, а да намаляват.
Наглостта на управниците ни не спира до тук. Скоро министърът на финансите Симеон Дянков открито си позволи пред медиите да заплаши земеделските производители, че ако не си мълчат няма да получат и малкото средства, които са предвидени от правителството за субсидирането им. Е това не е ли мярка, с която  целиш да смачкаш българското производство, а в същото време държавата внася 70 % от необходимите за българския пазар плодове и зеленчуци от чужбина. Къде е логиката - липсва, но пък целта е ясна, заличаване на българския производител. Тук трябва да си припомним кой в действителност е Симеон Дянков и от къде дойде, за да стане министър на финансите. Отговорът, разбира се, е от Америка.
Дали Борисов го назначи случайно, или така му беше наредено?
Не е ли това доказателство, че отново нашите "приятели" американците диктуват правилата в нашата държавата чрез правителството на ГЕРБ?
Всеки ден чуваме как Дянков ни обяснява, че хазната е празна и пари няма. Тук трябва да си зададем въпроса къде отиват парите на България? Все пак всеки месец българите си плащат данъците и консумативите, необходими за преживяването им (ток, вода, отопление, телекомуникации и др.), а в държавата се добиват и огромни количества злато и други скъпоценни метали. Всички тези средства обаче биват изпомпвани от държавата, по простата причина, че фирмите и дружествата, които усвояват тези огромни печалби не са български. Така е с енергетиката (ЧЕЗ; ЕОН; ЕВН), с телекомуникациите  (М-тел; Глобул; Виваком), със златодобива (Dundee precious metals). Същото е положението и с другото безценно богатство на България - минералната вода. Всички минерални извори са раздадени на частни фирми, със съмнително минало, които печелят отново за сметка на всички български граждани. Ето къде отиват парите на България. Тези фирми и дружества изнасят по няколко милиарда лева всяка година, а в държавата остават няколко процента от тези печалби, което на практика е нищо. Ето затова пенсията на българския пенсионер е най-ниска в цяла Европа, защото парите, които трябва да се раздават на българите, давали години наред труда си в тази държава, отиват в джобовете на чуждите държави. Излиза така, че най-бедната страна в Европа - България финансира богати държави като Чехия, Австрия, Германия, Гърция и др.
Следващото, което ме навежда на мисълта, че ГЕРБ довършва започнатото от Луканов през 1990 г.е умишленото влошаване на българското здравеопазване. Всеки ден наблюдаваме как хората умират по улиците, как малки деца умират заради лекарски грешки и затова няма наказани. Виждаме как вместо да се влагат средства за обновяване на оборудването в болниците, те направо биват закривани, което оставя без право на медицински услуги хиляди хора в страната. Е, това не е ли следващата крачка към намаляването на населението, като го оставяш на произвола на съдбата, без да има кой да му помогне, когато това е необходимо.
Всички правителства от 1989 г. насам се придържат стриктно към изпълнението на плана "Ран -Ът" и ГЕРБ не прави изключение. Това се усеща все повече от хората. Този план е изработен основно от двама американци Ричард Ран и Роналд Рът, а всички виждаме топлите отношения на Борисов с американския посланик у нас. Няма среща или събитие, на което Борисов да присъства и там да не е поканен Джеймс Уорлик. Това само потвърждава думите ми, че и Борисов се придържа към плана и затова бива наблюдаван и контролиран ежедневно. Дори се стигна до там, че Уорлик беше допуснат до българския парламент, където даваше наставления на ГЕРБ как да действа занапред.
Е, това не е ли гавра с българския парламент? Кога в Америка ще бъде допуснат българин в сената, където да размахва пръст и да дава наставления на американците как да управляват държавата си. Но тук в България всичко е възможно, поне докато начело на държавата стоят национални предатели спомагащи на враговете на България да изпълнят плана си, започнал преди повече от 20 г. Така ще бъде и занапред, докато ГЕРБ управлява по този колониален модел нашата държава, с което допринася за бавното, но сигурно намаляване и унищожаване на българската нация.

Как Америка решава да съсипе България
След избухването на демокрацията  правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм". Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.
Това е практическата програма, по която се измени общественият строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България. Интересно е да се знае, че докладът по "Проекта Ран-Ът" е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.
При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: "Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи - на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите". И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.
В него има и специална - поверителна част, за която малцина знаят. Това е разделът за "цената на прехода".  В. "Труд" от 9 декември 2000 г. публикува коментара на Георги Тамбуев за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският Мирен преход към гробищата: "Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."

Икономиката ни вече замръзна
Доказателства, че планът за унищожение на българската икономика вече работи, дойде преди ден и от данните на Националния статистически институт. Според тях икономиката на България през третото тримесечие на 2011 г. е в застой, показват предварителните сезонно изнесени данни преди ден на НСИ. От изнесените данни става ясно, че ръстът на БВП на тримесечна база е 0%, а спрямо същото тримесечие на 2010 г. е 1.3%.
В номинално изражения Брутният вътрешен продукт (БВП) на България в периода юли - септември е достигнал 21.171 млрд. лв., а за деветте месеца - 55.787 млрд. лв. Най-голяма част в образуването на БВП се пада на сектора на услугите - 57.65%. На индустрията се пада 26.8%, а на аграрния сектор - 9.5%.
Нулевият икономически ръст през третото тримесечие показва, че кризата ще има много по-голям негативен ефект, отколкото се смяташе по-рано. Икономистите очакваха забавянето на европейската икономика да ни се отрази чак през четвъртото тримесечие, а през третото тримесечие да бъдат отчетени по-добри резултати заради туризма, земеделието и направените към индустрията поръчки по-рано през годината.
В началото на октомври финансовият министър внесе бюджета за 2012 г., като в него беше записан икономически ръст от 2.9% за цялата следваща година. Според последния доклад на Европейската комисия обаче, ръстът на БВП ще бъде не повече от 2.3% през следващата година и 3% през 2013 г. От Министерство на финансите вече обявиха, че се готвят да прекроят Бюджет 2012.

Димитър Димов
В-к "Атака"

Няма коментари:

Публикуване на коментар