Translate

вторник, 22 ноември 2011 г.

Сладолед-от камилско мляко


Камилското мляко е обявено за здравословна храна, тъй като е с ниско съдържание на мазнини и десет пъти повече желязо от кравето мляко.
Във Великобритания вече ще се продава сладолед именно от камилско мляко. Суровината за приготвянето му ще бъде доставяно от единствената в Европа ферма за камилско мляко, която се намира в Холандия. 
Сладоледът от камилско мляко е наистина много полезен: камилското мляко съдържа ненаситени мастни киселини, пет пъти повече витамин B и три пъти повече витамин С в сравнение с кравето мляко. Камилското мляко не е опасно за хората, които имат непоносимост към лактозата. Сладоледът от камилско мляко съдържа само 2,5% мазнини, докато при обикновения сладолед цифрата е от 6 до 9%. Няколко медицински изследвания са потвърдили, че камилското мляко допринася за лечение на диабет тип 1. Учени и лекари смятат, че камилското мляко и продуктите от него са целебни и при други заболявания като язва и туберкулоза.
„Напоследък тези „суперхрани” стават все по-популярни в Англия. Хората искат да купуват необичайни продукти, които са полезни за здравето им” - казва Алекс Перен, говорител на компанията, която се готви да достави сладолед от камилско мляко в магазините.
Десертът, който е популярен в Близкия Изток отдавна, ще се продава по 4 паунда за топка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар